Ime u intelektualnoj svojini

Mulen ruž zahteva promenu imena frizerskog salona u Kanadi

Više od jedne decenije žene na području Kvebeka idu u frizerski salon ali će dve vlasnice tog lokala morati da promene ime salonu, jer im čuveni istoimeni pariski kabare preti sudskim sporom
Zanimljivosti
11:42h Autor:
Mulen ruž zahteva promenu imena frizerskog salona u Kanadi
Foto: Wikipedia

"To je kao David protiv Golijata", rekla je jedna od vlasnica, Karolin Kutir. Ona je 2002. godine zajedno s prijateljicom Prisilom Tirkot u selu Kozapskal, 650 kilometara severoistočno od Montreala, otvorila frizerski salon Mulen ruž.

Karolin Kutir je rekla da su ona i druga vlasnica umetnice, romanopisci i da su pevale džez-bluz. "Pomislile smo da je takvo ime za salon baš umetničko", dodala je.

Pored omaža pariskom Mulen ružu i kankanu, Karolin Kutir je rekla da je u detinjstvu u susednom selu bio hotel s tim imenom. Kada je hotel izgoreo, otvoren je mali restoran sa istim imenom, gde je i ona sama radila.

Kada je taj restorančić zatvoren, postali su u modi frizerski saloni i to ime se prosto nametnulo, navela je Karoli Kutir i dodala da su obe vlasnice bile neprijatno iznenađene kada su prošle nedelje dobile dugo pismo advokata pariskog kabarea, u kojem se zahteva promena imena salona.

U pismu se navodi da je ime u intelektualnoj svojini i da niko drugi ne sme da ga koristi.

"Baš nam je nezgodno, jer već 11 godina radimo pod tim imenom. Moraćemo da ga menjamo kako bismo izbegle sudske procedure. Ostaje nam da pronađemo drugo umetničko ime", zaključile su vlasnice frizerskog salona.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs