ISPRAVKA: Nauka nikad nije potvrdila čudo krsnog znaka

Demantujemo tekst objavljen dana 02.01.2017. godine pod naslovom "Moć časnog krsta: Ovo se dešava u našem telu kada se prekrstimo!" u kojem se između ostalog kaže kako je naučno dokazano da časni krst ima moć da promeni optičke osobine vode i da ubija mikrobe. TEKST JE SADA ISPRAVLJEN

Zanimljivosti
17:51h Autor:
ISPRAVKA: Nauka nikad nije potvrdila čudo krsnog znaka
Foto: Thinkstock

Izvinjavamo se čitaocima koje smo doveli u zabludu objavljujući tekst okarakterisan kao pseudonauka datuma 02.01.2017. godine pod naslovom "Moć časnog krsta: Ovo se dešava u našem telu kada se prekrstimo!". U tekstu se spominje Angelina Malahovska koja je radila istraživanja o moćima časnog krsta na institutu u Sankt Peterburgu. Međutim, sa instituta su potvrdili da Angelina Malahovska nikad nije bila deo njihovog istraživačkog tima te da takvo istraživanje u njihovom institutu nije ni postojalo. Na ovaj propust ukazao nam je sajt Raskrinkavanje u svojoj analizi.

Stoga se izvinjavamo čitaocima zbog prenošenja pogrešnih informacija i navodimo da nikada nije naučno dokazano da "časni krst ima moć da ubije mikrobe ili da promeni strukturu vode".

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs