Neverovatno

Bizarna tajna ruske carice: Ceo dvor je brujao o fetišu Katarine Velike!

Istorija pamti anegdote iz života velike carice, kao i bizarnosti vezane za njene seksualne sklonosti
Zanimljivosti 10.11.2016. - 20:32h Autor: dnevno.rs
Foto: Profimedia

Privatni život carice Katarine Velike bio je ispunjen mnogobrojnim ljubavnicima i aferama koje su potresale Rusiju.

 

Sofija Avgusta Frederika od Anhalt-Zerbsta (kako joj je bilo ime pre primanja pravoslavlja) došla je u Rusiju kao mlada za ekscentričnog budućeg cara Petra III. Brak je okarakterisan kao promašaj usled njenih neverstava, ali je mlada i obrazovana princeza uskoro pridobila političke krugove koje je njen muž odbio od sebe.

 

Na kraju, car Petar III je ubijen manje od šest meseci po dolasku na tron. Grigorij Orlov, Katarinin tadašnji ljubavnik, bio je vođa zaverenika koji su proklamovali Katarinu kao vladara. Postojala je sumnja da je Katarina umešana u Petrovo ubistvo ali ona nikada nije dokazana.

 

Najfatalnija kraljica svih vremena: Zavela dva kralja, pod nogama držala najmoćnija kraljevstva!

 

Carica Katarina Velika bila je jedna od najvećih vladarki u istoriji Rusije. Ipak, još i više od ovoga, istorija je pamti po nebrojanim anegdotama vezanim za njen privatni život, a naročito seksualne sklonosti. I dok je priča o tome da je uživala u seksu sa životinjama potpuna glupost koju su plasirali njeni neprijatelji, carica je imala jedan drugi, potpuno bizaran fetiš.

 

Naime, na dvoru Katarine Velike postojala je osoba čija je zvanična titula bila "golicač nogu". Njegov ili njen posao je bio upravo to - da golica ili masira caričine noge i tako je nadražuje dok priča sočne, erotske priče ili peva.

 

Zabeleženo je da je Katarina Velika veoma volela ovu erotsku masažu. "Golicači" su obično birani iz redova dvorskih dama i bila je to veoma privilegovana pozicija zbog bliskog odnosa sa caricom i činjenice da su sa njom provodili neke od najintimnijih trenutaka.

 

Mrzela je rođena majka, suprug, narod: Da li je ona najokrutnija kraljica svih vremena? (FOTO)

Foto: Profimedia, Venčanje Katarine Velike i Petra III
Foto: Profimedia, Venčanje Katarine Velike i Petra III

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs