Neverovatno

10 čudnih činjenica o Bermudskom trouglu: Za ovo do sada niste čuli! (VIDEO)

Zmajev trougao predstavlja duplikat Bermudskog trougla u Pacifičkom okeanu. Proglašen je opasnom zonom 1950. godine kada je 700 mornara nestalo za svega 2 godine
Zanimljivosti 27.10.2016. - 22:28h Autor: B92
Foto: Profimedia

Za Bermudski trougao su skoro svi čuli. Gotovo da nema osobe koja ne zna za ovaj deo naše planete, a isto tako gotovo nema mornara i pilota koji pri kretanju kroz ovo područje nisu dobro otvorili oči. Neki spominju magnetizam, neki gasove, Atlantidu, gusare i vanzemaljce, a mi vam na jednom mestu objedinjujemo neke od najčešćih misterija koje okružuju Bermudski trougao.

 

Bermudski trougao, naziv je za morski trougao između Bermuda, Floride i Portorika u Atlantskom okeanu, sa površinom od oko 1.140 kvadratnih kilometara.

 

Iako je to zapravo turistički raj, s divnim peščanim plažama i palmama, postoje mnoge zanimljive teorije o ovom području. Neke su relativno prihvatljive, a druge su zaista smešne.

 

Područje Bermudskog trougla je poznato kao prostor gde su bez ikakvog objašnjena nestajali brodovi i avioni, a prvi zapisi o nestancima brodova na tom području sežu u davni 15. vek.

 

Ovaj video u tri minuta prikazuje deset zanimljivih činjenica o ovom području i njegovim nikad otkrivenim tajnama:

 

- 6 mornaričkih bombardera SAD je nestalo 1945. godine, kao i spasilački timovi koji su poslati da spasu posade. Pre nego što je 27 muškaraca nestalo, pilot je putem radija izvestio komandu da sve izgleda čudno, čak i okean.

 

- Brod Kristofera Kolumba plovio je mirnim vodama Bermudskog trougla 1492. godine kada je primetio čudna očitavanja na kompasu kao i vatrenu kuglu na nebu.

 

- Tokom prošlog veka u Bermudskom trouglu je izgubljeno 1.000 života, a svake godine u proseku nestanu 4 aviona i 20 brodova.

 

Ova žena je bila uzor mnogim muškarcima: Uporno je slala pozive u pomoć, niko je nije čuo! (FOTO)

 

Foto: Profimedia, mapa Bermudskog trougla
Foto: Profimedia, mapa Bermudskog trougla

- Brus Gernon tvrdi da je izgubio 28 minuta nakon što je proleteo kroz oblačni tunel koji je promenio tok vremena. Avion je nestao sa radara da bi se potom pojavio u Majami Biču.

 

- Svetla aviona Irvinga Riversa primećena su 2 kilometra od zemlje 1978. godine, ali je on bukvalno u trenutku ispario dok je pažnja kontrolora na trenutak bila skrenuta na druge stvari.

 

- Ispod morskog dna Bermudskog trougla zarobljenei su visoki nivoi metana. Kada se jedan od tih gasnih džepova oslobodi, u stanju je da podigne gustinu vode i može da potopi brodove na površini.

 

- Zmajev trougao predstavlja duplikat Bermudskog trougla u Pacifičkom okeanu. Proglašen je opasnom zonom 1950. godine kada je 700 mornara nestalo za svega 2 godine.

 

- Pojedini veruju da se ispod Bermudskog trougla skriva izgubljeni grad Atlantida i da njegovi energetski kristali ometaju rad kompasa i radara.

 

- 306 osoba je izgubljeno kada je brod mornarice SAD USS Kiklop nestao 1918. godine. To je najveći gubitak života koji je mornarica zabeležila van borbe.

 

- Baza za testiranje SAD pod nazivom AUTEC, poznata kao i pomorska Zona 51, nalazi se blizu Bermudskog trougla i u njenoj zoni navodno su primećeni brojni neidentifikovani leteći objekti.

 

Misterija Bermudskog trougla: U poslednjih 100 godina nestalo 1.000 ljudi! (VIDEO)

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...