Mislite na vreme

Da vas posle letovanja ne sačeka šok: 13 stvari koje morate da obavite pred put!

Da se ne biste nervirali oko toga da li ste zaboravili da isključite peglu ili šporet pre nego što odete jednostavno isključite glavni osigurač na satu i to je to
Zanimljivosti
02:56h Autor:
Foto: Thinkstock

Čak i oni najbolje organizovani pred putovanje uvek imaju najviše posla i zato se često dešava da zaboravimo da obavimo neke bitne sitnice. Evo šta treba da završimo pre svakog dužeg putovanja:

 

1. Platite račune pre nego što otputujete
Veoma je važno da sve račune ne ostavljate za plaćanje nakon što se vratite, iz dva jednostavna i veoma jasna razloga. Jedan je taj što postoji mogućnost da prođe rok za plaćanje računa, pa će vam se za sledeći mesec računati bespotrebne kamate, a drugi je taj što će vam budžet nakon odmora biti verovatno dobro oslabljen. Ako koristite internet bankarstvo možete namestiti da se računi plate automatski.

 

2. Pregledajte novčanik i ukloniote nepotrebne stvari
Izbacite iz novčanika sve stare kartice, vizit karte, račune koji vam nisu potrebni čisto da ostavite prostor za neke nove koji će vam na putu biti potrebni.

 

3. Napravite kopije najvažnijih dokumenata
Pre nego što krenete obavezno iskopirajte pasoše i kreditne kartice i uvek ih nosite sa sobom, nikad ne znate kad će vam i da li zatrebati.

 

10 dana na moru čini čuda za dušu i telo: Evo zašto!

 

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

4. Sredite kalendar
Pre nego što otputujete obavezno pregledajte kalendar obaveza i premestite sve sastanke za vreme kada se vratite. Isto tako, odložite ili otkažite kod lekara, zubara, frizera ili kozmetičara, ako vam se termini poklapaju sa godišnjim odmorom.

 

5. Obavestite banku da putujete tako da ih ne začudi internacionalni promet da ne bi slučajno prijavili neku prevaru.

 

6. Isključite sve iza sebe
Da se ne biste nervirali oko toga da li ste zaboravili da isključite peglu ili šporet pre nego što odete jednostavno isključite glavni osigurač na satu i to je to.

 

7. Namestite automatsko odgovaranje na mejlove
Da bi ljudi znali da ste otišli na odmor namestite automatsko odgovaranje na mejlove, a na telefonu možete kreirati posebnu glasovnu poruku sa obaveštenjem da ćete se javiti po povratku.

 

8. Dva puta proverite jeste li spakovali sve potrebno
Najvažnije je je da proverite dokumenta, (pasoš, ličnu kartu), ako putujete autom obavezno proverite da li imate zeleni karton. Isto tako proverite da li ste poneli karte, propusnice...

 

Obavezna putna apoteka: Bez ovoga ne smete da krenete na letovanje!

 

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

9. Ponesite užinu i nešto za čitanje
Ako vas očekuje dugačak put avionom od kuće obavezno ponesite nešto za čitanje nemojte bacati dodatni novac na aerodromima.

 

10. Očistite frižider i kantu za smeće
Iz frižidera pobacajte sve što bi se moglo da se pokvari dok vas nema, da vas ne bi dočekali neprijatni mirisi, a isto važi i za kantu za smeće.

 

11. Operite posteljinu
Nema lepše osećaja nego kad se vratimo u čistu i mirisnu posteljinu nakon nekog putovanja i zato obavezno pre odlaska operite posteljinu.

 

12. Ponesite punjače i napunite sve uređaje
Pobrinite se za to da vam svi uređaji pre polaska budu u potpunosti napunjeni i dva puta proverite jeste li poneli punjače za sve.

 

13. Tečne stvari stavite u plastične kesice
Kada pakujete kozmetiku i preparate za ličnu higijenu obavezno ih stavite u plastične kese i dobro zatvorite da ne bi slučajno došlo do prolivanja po ostalim stvarima.

 

Da konačno ništa ne zaboravite: Spisak stvari koje su vam potrebne na letovanju!

 

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...