Legenda kaže

Februar je ženski mesec: Evo zašto je tako prevrtljiv i poseban!

Februar je drugi mesec po gregorijanskom kalendaru, kojem mnogi pridodaju epitet prevrtljiv
Zanimljivosti 02.02.2016. - 11:59h
Foto: Ilustracija / Shutterstock

Februar je jedini ženski mesec u godini, a mnogi tvrde da je upravo zato - prevrtljiv. Da li ima istine u tome? Otkrivamo vam zanimljive detalje o ovom mesecu koje možda niste znali.

 

1. Februar je drugi mesec po gregorijanskom kalendaru, kojem mnogi pridodaju epitet prevrtljiv. Iako zlobnici tvrde da je prevrtljivost usko povezana sa "ženskastim" delom ovog meseca, ona se zapravo odnosi na meteorološke prilike, odnosno vreme koje u drugom mesecu može varirati od izuzetnih hladnoća i dubokog snega do prolećnih temperatura.

 

Ovakvih žena se muškarci plaše: Predrasude zbog kojih ne sme da ti priđe!

 

2. Reč je o najkraćem mesecu u godini koji ima 28 dana, a u slučaju prestupne godine jedan dan više. Tokom istorije zabeležen je kraći period u Rusiji, Švedskoj i Finskoj kada je februar imao trideset dana, zbog posebnog računanja vremena i postepenog prelaska sa julijanskog na gregorijanski kalendar.

 

3. Ametist je zaštitni kamen osoba rođenih u februaru. Reč je o poludragom kamenu ljubičaste boje, koji se nekada povezivao sa plemstvom, pa je do današnjih dana ostao simbolom lepote i prefinjenosti. Ametist je kamen smirenosti, zadovoljstva i sreće koji uklanja negativna osećanja.

 

4. Ljubičica je zaštitni cvet februara koja dolazi u različitim nijansama od izrazito plave do kremasto žute, a simbol je vernosti, pokornosti i čednosti.

 

Savršeni ljudi kriju jednu tajnu: 4 znaka da im život nije tako sjajan!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...