Prste da poližete

Carstvo baklava: Ovaj poslastičar pravi 200 vrsti svima omiljenog slatkiša! (VIDEO)

Sve je veći broj i mušterija koje na svadbama umesto svadbene torte kupuju svadbene baklave. Upravo iz tog razloga, on pravi baklave i na 11 spratova i dodaje da svake godine uvode nove proizvode
Zanimljivosti 08.12.2015. - 18:53h Autor: novi.ba
Foto: Facebook / Hacihasanogullari.baklava

Poslastičar iz turskog grada Burse Juksel Hadži Hasanogulari, koji se već pola veka bavi pravljenjem baklave, u svojoj poslastičarnici mušterijama nudi 200 vrsta ove orijentalne poslastice, različitih sastava i oblika.

 

Odsekla je gornji deo patišpanja: Pogledajte šta je napravila, oduševiće vas! (VIDEO)

 

"Do sada imamo 200 vrsta baklave. Dajemo im različita imena među kojima se nalaze i "Haremska lepotica" i "Cig kofte". "Cig kofte" pravimo s medom, pekmezom, maslacem i pistaćima. Ova vrsta baklave onog ko je pojede sitim može da drži i do osam sati. Imamo i različite vrste kadaifa", kazao je Hasanogulari podsećajući da su "Cig kofte" ljuto jelo od sirovog mesa svojstveno turskoj kuhinji.

 

Izgleda kao obična loptica, a daleko je od toga: Fascinantno je šta ovaj čovek radi! (VIDEO)

 

Uspešni poslastičar ističe da je uložio mnogo novca i vremena u kvalitet svojih proizvoda u kojima nema glukoznog sirupa, već se koriste samo najkvalitetniji sastojci što kupci širom Burse, ali i okolnih gradova prepoznaju.

 

Hasanogulari kaže da je sve veći broj i mušterija koje na svadbama umesto svadbene torte kupuju svadbene baklave. Upravo iz tog razloga, on pravi baklave i na 11 spratova i dodaje da svake godine uvode nove proizvode.

 

Hleb je premazao čokoladnim namazom: Napravio je nešto fenomenalno! (VIDEO)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...