Sudbina

Najomraženijeg čoveka na svetu stigla kazna: Bogatio se na tuđoj nesreći!

Kolo sreće se okreće, pa tako je kazna stigla i čoveka koji se bogatio na nesreći drugih
Zanimljivosti 22.11.2015. - 13:32h
Foto: Printscreen/ Twitter/ Martin Shkreli

Farmaceutska kompanija "Turing Pharmaceuticals” u vlasništvu Martina Shkrelia, najomraženijeg čoveka na svetu, prijavila je kvartalni gubitak od skoro 15 miliona dolara.

 

Shkreli je dospeo u žižu javnosti kada je njegova kompanija u septembru podigla cenu leka “daraprim” za 5.000 posto, sa 13,5 na 750 dolara po piluli! Lek koriste osobe sa oslabljenim imunim sistemom, među kojima i oni oboleli od virusa HIV i drugih oboljenja.

 

Njegov besramni potez osudili su i predsednički kandidati iz redova demokrata i republikanaca Hilari Klinton i Donald Trump, te medicinske grupe i zdravstveni stručnjaci širom sveta.

 

Međutim, kako kaže stara poslovica, "kako seš tako žanješ", pa izgleda da se kolo sreće kada je Shkreli u pitanju okrenulo.

 

Tri najveća farmaceutska otrova za žene: Zamenite ih ovim prirodnim lekovima!

 

Kako navodi “Biznis insider”, "Turing Pharmaceuticals” prijavio je neto gubitak od 14,6 miliona dolara u ovom kvartalu koji je kulminirao krajem septembra.

 

Neto prihod od lekova “daraprim” i “vecamil” (koji se koristi za visok pritisak) iznosio je 5,6 miliona dolara.
Međutim, prihod s kraja septembra nije bio uključen u poslednjim podacima. Nakon kontroverze, Shkreli je obećao da će smanjiti cenu “daraprima” na pristupačniji nivo, ali i dalje dozvoljavajući kompaniji da ostvari profit.

 

Snizite krvni pritisak bez lekova: Za pet minuta biće vam bolje!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...