Rituali

Privucite novac u noći punog meseca: Izađite napolje i izgovorite ovu mantru!

Pratite mesečeve mene i privucite ljubav ali i novac u svoj život, a evo i kako
Zanimljivosti
00:46h Autor:
Privucite novac u noći punog meseca: Izađite napolje i izgovorite ovu mantru!
Foto: Thinkstock

Mesecu smo oduvek pripisivali čarobna svojstva - narod veruje da u zavisnoti od toga da li raste, opada ili je pun, može da nam pomogne da smršamo, zaboravimo staru ljubav, pronađemo novu ili dođemo do novca. Plavi mesec: Imamo li razloga za strah?

Predstavljamo vam najrasprostranjenija narodna verovanja vezana za razne faze meseca:

Mesečev kamen

Ukoliko stavite mesečev kamen ispod jastuka u noći punog meseca, imaćete moć da u snu vidite što vas čeka u budućnosti.

Potomstvo

Veruje se da su deca rođena u noći punog meseca vrlo zdrava i jaka, ali i da se žene u tim noćima porađaju mnogo lakše i brže.

Iskoristite moć mladog meseca: Rituali za ljubav i ostvarenje želja!

Izbegnite svađe

U toku punog meseca izbegavajte sve nesuglasice sa komšijama, jer će iz tih svađa proizići mnogo više nevolja nego inače.

Ozdravljenje

Ukoliko ste bolesni, nemojte gledati u pun mesec, jer ćete time usporiti proces ozdravljenja.

Novac

Ako ste bez prebijenog dinara, u noći punog meseca izađite napolje i pod njegovim zracima otvorite širom novčanik i recite devet puta "Napuni ga". Ovo verovanje vuče korene iz vremena kada ljudi su mislili da je mesec sačinjen od srebra, pa zato ima moć da privuče novac.

Super Mesec, glavni krivac: Astro nevolje u naredne dve nedelje!

Pun mesec i seks

U zavisnosti od mesečevih mena, razlikuju se i rituali za ljubav. Interesantno je da su i antičke i srednjovekovne, kao i savremene žene primenjivale gotovo identične metode u određenoj fazi lunarnog ciklusa. Tako je ritual za neuzvraćenu ljubav takav da se u noći mladog meseca bacaju pokloni i fotografije neprežaljene ljubavi, kako biste oslobodilo mesto u srcu za nekog novog.

U fazi rastućeg meseca, brže se zaljubljujemo i emocije ključaju, pa je noć punog meseca idealna za zavođenje i seks. Antičke dame su bile ubeđene da su baš te noći najlepše i najpoželjnije, pa su se za nju posebno pripremale i ulepšavale.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs