Znakovi govore

Kolege vas sigurno mrze: Znakovi koji će vam potvrditi sumnju!

Ako ste u kolektivu omrženi, onda se vaše kolege ovako ponašaju pema vama
Zanimljivosti 25.10.2015. - 20:19h Autor: Poslovni.hr
Foto: Thinkstock

Donosimo niz suptilnih znakova koji govore da vas vaše kolege potajno mrze. Imajte na umu da nekada možete pogrešno protumačiti njihov govor tela ili ton, ali ako primetite da ste jedini prema kome se tako ponašaju, vrlo je verovatno da vas ne vole.

 

Vaš instinkt vam govori da vas ne vole

 

Ako osećate da vas kolege ne vole, to može biti u vašoj glavi, ali može biti i istina. Ako vas tretiraju drugačije od ostalih, niste im najdraža osoba. Ako imate takav osećaj, verujte svom instinktu i nastavite čitati ostale znakove.

 

Ne smeju se kada ste u blizini

 

Naravno, ne mislimo da se vaše kolege moraju uvek smejati u vašoj blizini, ali ako se suzdržavaju od smeha kada ste u njihovoj blizini, nešto nije u redu.

 

Izbegavaju da vas gledaju u oči

 

Teško je nekoga gledati direktno u oči, kada ga ne volite ili ne poštujete. Ako primetite da vas kolege izbegavaju gledati u oči dok razgovarate s njima, razlog može biti da ne žele da shvatite što zapravo mislite o njima.

 

Nikome ni reč: 10 fraza koje se ne govore u firmi, ako želite karijeru!

 

Izbegavaju vas

 

Ako primetite da vaše kolege, kada vas vide ispred lifta, radije odlaze stepenicama, ili čekaju da se vi vratite s pauze, kako bi oni mogli otići, to su znakovi da vas definitivno izbegavaju.

 

"Hrane" se glasinama i tračevima

 

To je neprofesionalno ponašanje, ali se događa na skoro svakom radnom mestu. Neko ko vas ne voli, širiće ružne glasine o vama.

 

Ne primećuju vašu prisutnost

 

Ako vaše kolege ne kažu "Dobro jutro" kada stignete ili "Doviđenja" kada odlazite, to može biti znak da vas ne vole.

 

Brzo vas se otarase

 

Ako ih pitate kako ste, i oni uvek odgovore vrlo kratko i bez povratnog pitanja ili ako su njihovi e-mailovi sažeti i samo ih zanima ono vezano za posao, te ne žele s vama izmeniti još pokoju reč, to je znak da im baš i niste omiljeni.

 

Želite da dremnete na poslu? Ova ideja će vas oduševiti! (FOTO)

 

Nikada vas ne pozovu na druženje

 

Ako vas kolege ne zovu na pauzu za ručak, sastanke uz kafu, na taj način žele da vam pošalju poruku da im niste najdraža osoba.

 

Komuniciraju preko e-maila, iako sedite blizu njih

 

Ako vas kolege ne vole, verovatno je da će pokušati srezati vašu komunikaciju. Ako primetite da vas češće kontaktiraju preko e-maila, to je zasigurno znak.

 

Konstantno se ne slažu s vama

 

Ako kolege konstantno potkopavaju vaše ideje, to je znak da vas ne vole. Ako vam se čini da vam neko potkopava svaku vašu ideju pre nego li je iznesete do kraja, sigurno je da vas ne podnosi.

 

Nikada vas ne pitaju o vašem privatnom životu

 

Ako primetite da vaše kolege pričaju međusobno o deci i hobijima, ali tu temu nikada ne spominju pred vama, nisu zainteresovani za priče o vašem životu.

 

Psihopate se najčešće bave ovim poslovima: Proverite da li je i vaše zanimanje na ovom spisku!

 

Nikada vas ne uključe u šaljive razgovore

 

Zbijanje šala ključ je dobrih odnosa u radnom okruženju. Ako niste uključeni u interno zbijanje šala, to je znak da se vaše kolege ne osećaju ugodno pored vas i ne misle da ste deo tima.

 

Pretpostavljaju nepostojeću nadmoć

 

Ponekad vaše kolege požele autoritet nad vama i glume vam šefa, iako to nisu.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...