Neverovatno

Brojač labudova, gurač ljudi, bebisiter nojeva: Top 10 urnebesnih profesija! (FOTO)

U velikim gradovima poput Tokija, gde vladaju velike gužve, rukovodioci železnice upošljavaju ošije, da doslovno guraju ljude u pretrpane vozove
Zanimljivosti
07:22h Autor:
Brojač labudova, gurač ljudi, bebisiter nojeva: Top 10 urnebesnih profesija! (FOTO)
Foto: Profimedia

Tradicija i okolnosti ponekad mogu dovesti do jedinstvenih profesija!

Ovo su neke od najneobičnijih, a postoje samo u zemljama u kojima su i nastale.

1. Engleska: Brojač labudova

Engleske grofovije Midlseks, Bakingemšir, Brekšir, Oksfordšir i Sari imaju tradiciju podizanja labudova, prilikom čega se ove ptice prebrojavaju. Brojači zatim prijavljuju koliko su labudova izbrojali i da li neka od ptica ima povredu.

Ovde žene dominiraju: 6 profesija u kojima su bolje od muškaraca!

2. Bolivija: Saobraćajna zebra

Na ulicama La Paza mogu se videti ljudi u kostimima zebre koji pomažu pešacima da pređu ulicu.

3. Iran: Skrivatelj registarskih tablica

Zbog restrikcija kojima je tačno određeno koliko automobila može da se nalazi na ulici u toku dana, pojedini vozači unajmljuju ljude koji hodaju iza njihovih vozila kako bi prikrili registarske tablice.

4. Holandija: Vadilac bicikala

Bicikl je u Amsterdamu prilično uobičajeno prevozno sredstvo, a zbog različitih nezgoda svake godine veliki broj njih završi u reci. Tačnije, specijalno vozilo s hidrauličnom hvataljkom svake godine izvadi iz rečnih kanala oko 15.000 bicikala.

Čudesna podvodna šuma: Iz kristalno čiste vode izranjaju stabla! (FOTO)

5. Indija: Dabavala

Davabale, koje su najbrojnije u Mumbaju, zadužene su za raznošenje vrelog ručka mušterijama. Oni preuzimaju domaće obroke iz brojnih domova širom grada i dostavljaju ih određenim ljudima na njihovim radnim mestima.

6. Japan: Ošija

U velikim gradovima poput Tokija, gde vladaju velike gužve, rukovodioci železnice upošljavaju ošije, da doslovno guraju ljude u pretrpane vozove. Njihov zadatak je da se postaraju za to da svi bezbedno uspeju da uđu u vagon.

Drevna japanska terapija vodom: Produžava život za 20 godina!

7. Vatikan: Švajcarski gardista

Švajcarska garda, zadužena za papinu bezbednost, ima ulogu bezbednosne snage u Apostolskoj palati i Vatikanu. Njeni članovi nose prugaste uniforme u kombinaciji plave, crvene i tamno žute boje. Da biste postali švajcarski gardista, uslov je da budete muškarac katoličke veroispovesti, visok najmanje 1.75 metara, koji je odlužio najmanje dve godine švajcarske vojske.

8. Maroko: Prodavac vode

U popularnim turističkim oblastima Maroka, prodavci vode u šarenim tradicionalnim kostimima i sa neobičnim šeširima na glavi nude turistima vodu iz torbi od kamilje kože, koju služe u bakarnim čašama. Njihovi kostimi često su ukrašeni mesinganim ukrasima i zvonima.

Na granici mašte i realnosti: Plavi raj u srcu Maroka (FOTO)

9. Južnoafrička Republika: Bebisiter nojeva

Njihov zadatak je da vode računa o tome da mladunci nojeva ne kljucaju previše jedni druge.

10. Engleska: Čuvar gavranova

Gavranovi već godinama naseljavaju Londonsku kulu, a veruje se da njihovo prisustvo štiti Krunu i Kulu, zbog čega čuvari gavranova nose ove ptice na ruci i staraju se za to da ne odlete.

Nisi Srbin ako nemaš kesu punu drugih kesa: Urnebesne navike našeg naroda!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs