Neverovatno

Nikad ne kupujte na popustu od 70%: Prevara broj 1 za kupce!

Pojedine prodavnice prava sniženja čuvaju za svoje VIP kupce, dok ih od običnih kupaca skrivaju
Zanimljivosti
09:38h Autor:
Foto: Thinkstock

Novinar Mark Elvud napisao je knjigu Groznica popusta: Kako kupovati u sniženom svetu.

 

Proučavao je zavisnike od sniženja u prodavnicama, prateći njihove navike, ali je proveravao koliko su snižene stvari zaista jeftine i kako se te prodavnice odnose prema kupcima. Došao je do zanimljivih saznanja.

 

Primera radi, otkrio je da pojedine prodavnice prava sniženja čuvaju za svoje VIP kupce, dok ih od običnih kupaca skrivaju. Ipak, jedno od važnijih upozorenja knjige jeste da je u današnje vreme gotovo sve u prodavnicama "na sniženju", ali da vas to kao kupca i te kako može prevariti ako niste pametne.

 

"Ako vidite natpis na kojem piše "-70%", precrtajte tu prodavnicu sa svoje liste za šoping. Takvi popusti otkrivaju da je preduzeće loše vođeno i da je prodavnica vrlo verovatno previše naplaćivala artikal od početka", navodi on.

 

Savršen trik za štednju: Kako da prikupite gomilu novčanica od 500 dinara!

 

Za njega je to znak upozorenja da tom trgovcu ne treba verovati, za razliku od onih koji nude normalne popuste, koji se kreću između 30 i 50 odsto. Primetio je i da se stav američkih potrošača izmenio zadnjih godina.

 

Pre deset godina kupci su, naime, smatrali popuste od 70 odsto apsurdnim, a danas ih očekuju! Potkrepljuje to istraživanjem kojim se bavi u svojoj knjizi, a koje kaže kako je samo jedna trećina ispitanika smatralo kredibilnim tih famoznih -70 % 2006. godine, dok danas u tu vrstu sniženja veruje dve trećine kupaca i apsolutno se odlučuju za takve prodavnice.

 

Broj Amerikanaca koji kupuju odeću samo na rasprodajama je sa 15 odsto 2007. godine skočio na današnjih 23.

 

"Broj sniženja danas je zapanjujuć, ali ove ponude nisu uvek u najboljem interesu kupaca", zaključuje Elvud.

 

Kupila šminku na internetu i gorko se pokajala: Zamalo ostala bez očiju!

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...