Neverovatno

Žene im rađaju sa 65 godina, ne boluju od raka: Narod Hunza se kune u kajsiju! (FOTO, VIDEO)

Jedan deo godine, u trajanju između dva i četiri meseca, ne jedu ništa već samo piju sok od sušenih kajsija
Zanimljivosti
14:06h Autor:
Foto: Profimedia

Oni kao da su s neke druge planete, ali nisu. Narod Hunza živi na planinama severnog Pakistana, ima ih oko 87.000, a posebni su po tome što žive prosečno sto godina, ali mnogi od njih bez problema dožive i 120.

 

Pojedinci su živeli i 160 godina. Retko su bolesni, ne znaju šta su to tumori, vrlo mladoliko izgledaju, a njihove žene rađaju i sa 65 godina.

 

Nisu bogati, a svi se smeju: Deca sa Tibeta odgajana u duhu sreće!

 

Oni su živi dokaz kako ishrana i način života utiču na čoveka. Hunze se kupaju u ledenoj vodi, čak ako je ispod nule. Jedu samo ono što uzgoje. Hrane se sirovim voćem i povrćem, orašastim plodovima, jedu mnogo sušenih kajsija, razne žitarice (uglavnom heljdu i ječam), mahunarke, te ređe ovčji sir, mleko i jaja.

 

Za njih međuobroka nema, samo doručak i ručak. Mnogo hodaju, čak 15 do 20 kilometara dnevno. Meso jedu izuzetno retko, dva puta godišnje pojedu malo jagnjetine ili piletine. Takođe, mnogo se smeju.

 

Jedan deo godine u trajanju između dva i četiri meseca ne jedu ništa već piju samo sok od sušenih kajsija. To je kod njih tradicija od davnina koju strogo poštuju, a odvija se u doba godine kad voće još nije zrelo. I lekari kažu da su upravo način njihove ishrane i periodi gladovanja zaslužni za dobro zdravlje i dugovečnost.

 

Proročanstvo monaha iz 17. veka: Ljudi će biti bez razuma i poštovanja!

 

Naime, navika konzumiranja velike količine kajsija možda je upravo zaslužna za zaštitu od tumora. Semenke kajsije bogate su B-17 vitaminom koji deluje antikancerogeno, a oni od semenki prave ulje. Ali, reč je o izuzetno malim dozama, koje mogu biti opasne po život ako se pretera.

 

Tamo je čak stvar prestiža koja porodica ima više stabala kajsije na svojoj zemlji.

 

Nažalost, danas i među njih dolazi nezdrava industrijska hrana, te su se pojavili karijes i stomačne tegobe, što pre nisu poznavali.

 

Potresna priča princeze Olivere: Žrtveni put posut ružama! (VIDEO)

 

Ovaj živahan i izdržljiv narod za sebe kaže da su potomci Aleksandra Velikog i njegove vojske. Neki od njih su u vreme osvajanja ostali u svojim selima i oženili se. Mediji su 1984. godine pisali o Saidu Abdulu Mobudu iz naroda Hunza koji je došao na londonski aerodrom i zbunio službenike pokazavši im pasoš. U njemu je pisalo da je rođen 1832. godine.

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...