Neverovatno

Samo retki uspevaju: Da li možete da izgovorite ime ovog grada? (FOTO)

Ovako dugo ime izmišljeno je šezdesetih godina devetnaestog veka kako bi se skrenula pažnja na ovu zajednicu, koja je danas šesta po populaciji na celom ostrvu
Zanimljivosti
01:40h Autor:
Samo retki uspevaju: Da li možete da izgovorite ime ovog grada? (FOTO)
Foto: Profimedia

U Velikoj Britaniji nalazi se grad čije je ime i zvanično najduže ime jednog evropskog grada.

Reč je o Lanferpulgvingilgogerihverndrobulandisiliogogogohu, gradu u Velsu, čije ime znači: Crkva Svete Marije u dolini belih kestenova kod brzog vira Crkve Sv. Tisilija sa crvenom pećinom!

Stanovnici Lanferpulgvingilgogerihverndrobulandisiliogogogoha bez poteškoća izgovaraju ime svog grada, ali ga ponekad zovu i skraćeno, Lanferpul. Ovako dugo ime izmišljeno je šezdesetih godina devetnaestog veka kako bi se skrenula pažnja na ovu zajednicu, koja je danas šesta po populaciji na celom ostrvu.

Ono je ponovo privuklo pažnju pre nekoliko dana, kada je jedan britanski voditelj vremenske prognoze bez poteškoća izgovorio ime ovog mesta.

Fascinantno: Pogledajte devet najlepših biblioteka na svetu (FOTO)

Međutim, iako je neprikosnoven na svom tronu grada s najdužim imenom na Starom kontinentu, Lanferpulgvingilgogerihverndrobulandisiliogogogoh nije i svetski šampion. Prvo mesto zauzima Krangtepmahanakornbovornratanakosinmahintarajudhujaamahadilokpopnoparatanaradžthaniburiromudomradžnivesmahasarnamornpimarnavatarsatitsakatijavisanukam, grad daleko poznatiji po svom kraćem nazivu - Bangkok!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs