Žarila i palila Jugom

Prva jugoslovenska starleta: Od Zorice je sve počelo! (FOTO, VIDEO)

Brak je, po meni, vrlo relativna stvar. Ja na primer, ne bih mogla živeti sa nekim sa kim ću sediti za istim stolom, peglati, prati, a da pritom on misli na drugu ženu. A to se događa
Zanimljivosti
12:30h
Prva jugoslovenska starleta: Od Zorice je sve počelo! (FOTO, VIDEO)
Foto: Youtube / Printscreen

Svakako se prvom jugoslovenskom starletom može nazvati Zorica Gajdaš. Beograđanka. Žena koja se prvo počela baviti filmom, snimila nekoliko sitnih uloga, ali njen pravi talenat je bio u tome što je volela da je fotografišu i što su paparaci voleli da je prate.

"Foto reporteri su me opsedali, a ja sam uživala da vidim sebe u novinama i naprosto sam se gušila u svojim slikama. Nisam uporna osoba i često sam se bavila čas ovim, čas onim, a i sada ne znam tačno šta ću još biti", pričala je Zorica za časopis Nada još davne 1981. godine.

Loša kopija Merilin Monro: Starleta želi da se proslavi snimkom seksa! (FOTO)

"Uvek se o meni pisalo da sam jugoslavenski simbol seksa, neuništiva, nezamenljiva", priseća se Zorica.

"Svesna sam da nisam ništa naročito napravila na filmu, ali sam zato u to vreme bila najslikanija glumica. Snimila sam preko 40 filmova, ali to nisu bile zapažene uloge već epizodne. A sada, kad bih u zrelim godinama mogla napraviti nešto pravo, odustala sam od svega. Ja sam jednostavno takav tip. Sve radim samo dokle meni paše".

Žena koja je žarila i palila Jugoslavijom ima samo jednu zajedničku stvar sa današnjim starletama, a to je želja da izađe na naslovnim stranama. Ali tu sva sličnost prestaje.

Kad je saznala za aferu: Šta je ljubomorna Džeki Kenedi rekla Merilin Monro?

Foto: Printscreen Youtube
Foto: Printscreen Youtube

Za razliku od današnje klasične starlete, Zorica je imala talenat ka glumi, ali ne i preterane volje da izgura priču do kraja.

"Danas se glumica pojavi u jednoj televizijskoj emisiji ili u jednom filmu i već sutradan zaboravite kako izgleda. U ono vreme dok sam bila popularna, kad bih ušla u restoran, svi bi ustajali od stolova, zaustavljali su automobile na ulici, dobacivali, prepoznavali me. To mi je godilo, bila sam srećna."

Plavi anđeo đavolje duše: Skandalozan život Brižit Bardo! (FOTO)

Setite se tih godina nije bilo selfija, nije bilo društvenih mreža i ukoliko je Zorica bila starleta (a bila je) koju su obožavali, znači da je zaista imala to "nešto" što je privlačilo ljude.

"U to vreme su moje slike izlazile dnevno u dva tri lista, a obavezno je jednom nedeljno bila i naslovna strana sa mnom. I onda čim ustanem odmah odem da kupim sve novine da vidim koja mi je slika objavljena. Uvek sam bila oduševljena, jer kažu da sam fotogenična, a foto-reporteri su me naprosto opsedali. Uživala sam u tome, imala sam puno novina oko sebe, gušila sam se u njima i svojim slikama. Bilo je to doba Merlin Monro i Bridžit Bardo, pre 22 godine, i tako sam ja bila ne slična njima, ali su me upoređivali, bila sam zanimljivija, imala sam nešto specifično u sebi".

10 najlepših žena svih vremena: Klasična lepota i prirodnost su dobitna kombinacija! (FOTO)

Zorica je bila patrijahalno dete sa četiri brata i sestrom, u to vreme trebala je sva hrabrost sveta da se slikate obnaženo. Nije to bilo vreme kao sada gde obične devojke okolo šetaju polugole.

I kako je to sve prestalo, pitate se? Jednostavno, Zorica je odlučila da postane majka. Rodila je kćerku Leonidu i to samo iz čiste ljubavi.

Foto: Printscreen Youtube
Foto: Printscreen Youtube

"Brak je, po meni, vrlo relativna stvar. Ja na primer, ne bih mogla živeti sa nekim sa kim ću sediti za istim stolom, peglati, prati, a da pritom on misli na drugu ženu. A to se događa".

Ljubav je ono za čim je težila u životu i to je uvek bilo najvažnije. Čim bi videla da jedna ljubav prestaje, tražila bi novu i odlazila. Možda je zato i ostala sama, jer nikad nije želela brak po svaku cenu. Zbog toga je odlučila da rodi dete, samo za sebe.

Prljave tajne Merilin Monro: 12 činjenica koje niste znali o fatalnoj plavuši!

"Uvek sam bila pored osoba koje sam volela. Imala sam puno ljubavi i tu se ne mogu požaliti. Bila sam voljena, a volela sam i ja, i smatram da se u braku ta ljubav istopi. Leonidu sam rodila iz ogromne ljubavi. Tog čoveka sam volela, nisam o njemu ništa znala, jer me nije ni interesovalo. Mislim da se ljudi ne moraju mnogo poznavati kad se toliko vole. Kad sam shvatila da mi njen otac ne odgovara, otišla sam od njega, ali sam rodila dete i srećna sam zbog toga".

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs