Saznajte

Ovde žene dominiraju: 6 profesija u kojima su bolje od muškaraca!

Bolje razumeju ljude i sa lakoćom "uđu u glavu" potrošača i stvore želju
Zanimljivosti
14:28h Autor:
Ovde žene dominiraju: 6 profesija u kojima su bolje od muškaraca!
Foto: Shutterstock

Koliko god se "snažniji pol" trudio da preuzme primat, kada saberemo sve što jedna uspešna žena uradi u toku dana i koja su njena zaduženja, shvatimo da je njen doprinos svetu značajno viši od pretpostavljenih 50 odsto.

Pročitajte u kojim oblastima su žene uspešnije od muškaraca:

Lekari znaju ono što mi ne znamo: Ovako oni žele da umru!

1.Marketing i advertajzing

Oglašavanje i marketing su veoma bitni jer se bave stvaranjem svesti i potreba. Najbitnije je identifikovati potrebe kupca i pokazati koliko određeni proizvod može da mu treba. U ovom poslu su definitivno bolje žene jer bolje razumeju ljude i sa lakoćom "uđu u glavu" potrošača i stvore želju. U vremenu u kojem "seks prodaje sve" žena mnogo bolje može ponuditi tržištu proizvod i reklamirati ga.

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

2. Menadžer i supervizor

Možda će ovo muškarcima zvučati smešno ali žene dominiraju u ovoj oblasti. Za razliku od muškarca koji će samo razmišljati o projektu, žena će mnogo više energije uneti u svoje radnike. Kada su u pitanju podređeni, žena je u stanju da ih ohrabri i motiviše da postanu bolji ljudi, i na kraju radnici.

Povratak na posao nakon letovanja: 6 trikova da se lakše vratite u svakodnevicu!

3. Instruktor joge

Joga potiče iz Indije i podrazumeva kontrolu disanja, meditaciju, različite telesne položaje i opuštanje. Pri određenim Joga položajima žensko telo je u prednosti. Žene su mnogo bolje od muškaraca jer su fleksibilnije i nije ih sramota da ispuštaju određene zvukove koji mogu biti potrebni. Muškarci su bolji za takmičarske sportove za koje je potrebna snaga.

4. Ginekolog i akušer

Oni se bave reproduktivnim zdravljem i polnim organima žena ali i održavanjem trudnoće i porođajem. Stoga je prirodno da su žene bolje i i da ovaj posao doživljavaju ličnije. Doktorke nemaju samo školsko znanje u ovoj oblasti već su i same iskusile većinu stvari.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

5. Medicinske i patronažne sestre

Iako su muškarci veoma dobri u ovim profesijama žene su na prvom mestu. Ovaj posao zahteva visok nivo obrazovanja i mnogo empatije. Zbog dece žene su prirodni staratelji i negovatelji i u potpunosti se predaju negovanju dece i starijih osoba.

6. Vaspitačica

Ženama je u krvi da budu bolje i da znaju kako da se igraju sa decom ujedno ih učeći. One imaju strpljenja da oblikuju mišljenje deteta i razvijaju njegove veštine, a ujedno i da promene pelene sto puta na dan. Čak 98 odsto zaposlenih u ovoj profesiji su žene.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs