Za sva vremena

Ala je opravio, svaka mu čast: Čuvene replike iz domaćih filmova koje su ušle u svakodnevni govor!

Činjenica je da su biseri sa velikog platna odavno postali deo rečnika današnjice
Zanimljivosti
11:40h Autor:
Ala je opravio, svaka mu čast: Čuvene replike iz domaćih filmova koje su ušle u svakodnevni govor!
Foto: Youtube Printscreen / 0Mashinac0

Ono što je za Amerikance čuvena Terminatorova: “Vratiću se” ili Klerka Gebla: “Iskreno, draga, baš me briga” (Prohujalo s Vihorom), za Srbe su su: “Vozi, Miško!”, “I tata bi, sine”, ili “Đura će ti oprostiti što te je tukao”.

Prvim filmskim citatom Srbin u najkraćem roku opisuje da se na putu od kuće do posla oseća kao vreća krompira, drugim neretko gradski momci čašćavaju silikonke u prolazu, a treća dođe kao kec na jedanaest kada se na vas, recimo, izdere šalterska službenica jer joj danas nije dan.

Šta će biti s kućom, zapaliću je: Danilo Bata Stojković, život neodoljivog šarmera! (VIDEO)

Činjenica je da su biseri sa velikog platna odavno postali deo rečnika današnjice. Ovo su neki od najuticajnijih:

Maratonci trče počasni krug:

– Ala je opravio, svaka mu čast.– Ostali samo dugmići.– Tata spalio Đenku.– Laki je malo nervozan.– Hoću svoj deo, nećete da me prevarite!– Umro si pred sam kraj života.– Kupačice moja!– Njemu se ne isplati da izlazi iz groba.– Ko je vas poznavao, ni pakao mu neće teško pasti.– Šta će biti s kućom? Zapaliću je!– Čovek ima tri dimenzije: visinu, širinu i dužinu.– Bio dugačak čovek.– Izlazi iz mog groba!– Dobroveće.– Smrt je prelazna bolest.– Ja sam pošteno radio i izlagao sam se opasnosti da me uhvate i oteraju na robiju!

Riska od Ristane, vriska će tek da nastane: Radmila Savićević, baka koju je voleo ceo Balkan!

Balkanski špijun:

– Ovo su neki čobani, budale.– Đura će ti oprostiti što te je tukao.– Soko zove Orla. Orao pao.– Kad izdaju žene, što ne bi i zemlju.

Ko to tamo peva:

– I tata bi, sine.– Buši, hahahaaaaaaa, buši haaa!– Ne brinite. Puška je zakočena!– Da se ja pitam, ja bi proterao autobus ovuda.– Ko bre sirotinja? Daj pet karata!– Vozi Miško!

Jagode u grlu:

– Nikada oni ne mogu mene toliko malo da plate koliko ja mogu malo da radim.

Mi nismo anđeli:

– Deco, jel volite brzu vožnju?– Ma jok, voli te, samo se pravi.– Nikola, javi se večeras, pa da idemo negde da se zezamo.– Nisam ti ja majka!– Nisi se kupala 2 meseca!?– Užasi promiskuiteta.– Mala je talentovana…– Sada si pao najnize sto mozes.– Ljubinka, sine, ide tata u rat.– Nikad kravata, nikad stalni posao…– Imaš još jednog skota dole.– Taština praznine.– I šta sam noćas propustio?– Jel može jedna smrt u diskoteci?

Varljivo leto ’68.:

– Manje vina, manje vina!– Mesi, mesi, neće ništa da ti škodi.– Samo da ti čujem glas.– A zvala se sasvim obično: Jagodinka Simonović.– A što mi sad peremo zube? Dolaze nam gosti. A šta ćemo da im radimo?– Drug Tito je rekao da su studenti u pravu.

Jagodinka Simonović: Kako izgleda posle 30 godina! (VIDEO)

Lepa sela lepo gore:

– Ja bi da mi to koljemo kume. Ionako će da pričaju da smo ih klali.– Koje si ti nacionalnosti? Ja sam nanananarkoman.– Vid ćune, prava pionirska!– Ajde Halile, ti ga prvi zalilaj.– Sa donje pipe…

Davitelj protiv davitelja:

– Ko ne voli karanfile, ne treba ni da živi.– Vrati mom Perici uvo!

Sabirni centar:

– Razboli se I umri.

Tesna koža:

– Lepa Brena za četiri osobe.

Kako je propao rokenrol:

– Da gledamo video dok se ne rastope boje.– Barbara, pa daj mi ruku.– Ko ti dirka gaćice?– Piće za mladiće. Krambambuli panč.

Lepota poroka:

– Jooooj, da me vidi moja mila majka.– Šta će ti oko? Ko da ćeš njime nišaniti?– E s kakvim mi međedom u kući život prođe…

Balkan exspres:

– Samo tetki lek da odnesem…

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs