Potpuno neočekivano

Da li vam je čaša do pola puna ili prazna? 3 prednosti pesimista: Imaju snažnije ljubavne veze!

Iako pozitivan stav prema životu blagotvorno deluje na zdravlje i pesimizam, iako možda zvuči neverovatno, ima svojih prednosti
Zanimljivosti
08:28h Autor:
Da li vam je čaša do pola puna ili prazna? 3 prednosti pesimista: Imaju snažnije ljubavne veze!
Foto: Shutterstock

Da li vam je čaša do pola puna ili prazna - ovo pitanje naizgled deli optimiste od pesimista. Iako pozitivan stav prema životu blagotvorno deluje na zdravlje i pesimizam, iako možda zvuči neverovatno, ima svojih prednosti.

1. Imaju snažnije ljubavne veze

Umerena doza negativnosti u ljubavnoj vezi može da bude dobra stvar, potvrdila su brojna istraživanja. Prema njima pesimisti imaju snažnije veze. Optimistični parovi veruju da će se problemi već nekako rešiti bez da se imalo oko toga potrude. Pesimisti imaju niža očekivanja zbog čega se i više trude kako bi uspeli.

Ključ sreće i uspeha - OVDE saznajte 9 karakteristika mentalno jakih ljudi.

2. Uverljiviji su i produktivniji od optimista

Pesimisti znaju da uvek nešto može da krene po zlu, pa vole da se pripreme i za najgori scenario. Oni uvek razmišljaju unapred, planiraju i savesni su u izvršavanju zadataka. Bolje se pripremaju nego optimisti, a istraživanja su potvrdila i da lakše ljude uvere u nešto, nego pozitivnije osobe.

3. Oni su "ziheraši"

Optimisti su skloniji riziku, za razliku od pesimista. Pesimisti donose odgovorne odluke, a sve zato što vole da uvek budu korak ispred svih i vole da stvari drže pod kontrolom.

Ko se stresira, dok se drugi opuštaju - Blizanci pucaju od energije, a Strelčevi šire optimizam!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs