Upornost mu se isplatila

Čudo pred Božić: Nije imao ni za benzin, a onda je pronašao blago od preko milion i po evra! (FOTO)

Zahvaljujući detektoru za metal, nezaposleni Pol Kolman je iskopao preko 5.200 anglosaksonskih novčića iz 10. i 11. veka, što je jedno od najvećih i najvrednijih takvih otkrića u Velikoj Britaniji
Zanimljivosti
09:26h Autor:
Čudo pred Božić: Nije imao ni za benzin, a onda je pronašao blago od preko milion i po evra! (FOTO)
Foto: Profimedia

Pol Kolman iz Velike Britanije koji je u dugovima, zamalo da ne ode na sudbinsko iskopavanje koje mu je donelo 1.3 miliona funti u novčićima, jer je jedva mogao sebi da priušti da napuni rezervoar automobila. Međutim, nekoliko sati kasnije, iskopao je preko 5.200 anglosaksonskih novčića iz 10. i 11. veka, što je jedno od najvećih takvih otkrića u toj zemlji.

Ovo čudo desilo se pred Božić, a zahvaljujući njemu, svojoj supruzi Kristin planira da kupi novu kuću.

Kako da privučete bogatstvo pomoću Feng šuija saznajte OVDE.

"Uspeo sam da nagovorim sina i prijatelja da podelimo troškove za benzin, jer mi je bilo mnogo skupo da sam to platim. Prvo sam, zahvaljujući detektoru za metal, našao komad olova i pomislio da je to samo đubre. Ali kada sam ga bolje pogledao, primetio sam da je to sjajni novčić. Onda sam podigao veći komad olova za kojeg se ispostavilo da je slepljena gomila novčića", objašnjava Pol.

"Oduševio sam se i nisam mogao da skinem osmeh sa lica. Nedavno sam pozajmio novac da bih mogao da platim hipoteku, ali sada više nikada neću morati da radim. Pao mi je kamen sa srca", objašnjava Pol.

Ovaj nezaposleni srećnik je odlučio da novac od prodaje novčića podeli sa vlasnikom imanja na kojem je, zahvaljujući detektoru, pronašao bogatstvo, piše britanski Mirror.

Da vam kuća bude bogata - OVDE pročitajte 10 starih verovanja za privlačenje novca.

"Definitivno ću da poklonim deo novca. Postoji nepisano pravilo među nama koji tražimo blago na ovaj način da, ako ste u društvu u trenutku kada pronađete nešto, treba to da podelite sa onima sa kojima ste bili. Nastaviću i dalje da se bavim ovim, jer nikada to nisam radio zbog novca, već iz zabave", izjavio je ovaj srećnik.

Ovo bogatstvo Pol je pronašao zakopano u olovnoj kutiji, a stručnjaci kažu da, s obzirom na to da su u odličnom stanju, svaki od njih vredi bar 250 funti (320 evra), odnosno ukupno vrede više od 1.3 miliona funti (preko 1.6 miliona evra). Iskopina je odneta u Britanski muzej u Londonu kako bi se identifikovao novac. Nakon toga, biće prodat na aukciji.

Inače, Pol se ovim hobijem bavi više od 40 godina. Do sada je njegov najveći "plen" vredeo nekoliko stotina funti.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs