Ozbiljna zdravstvena opasnost

Britanskom parlamentu neophodna armija mačaka da bi se izborili sa sve većom populacijom miševa!

Nedavno istraživanje je pokazalo da, s ozbirom na veličinu parlamenta, angažovanje jedne ili dve mačke ne bi imalo nikakav efekat, ali bi, s druge strane, "čopor mačaka" koje bi jurile po zgradi, bilo teško obuzdati
Zanimljivosti 23.10.2014. - 22:02h Autor: Tanjug
Foto: AP

Britanskom parlamentu je preko potrebna pomoć mačaka u borbi protiv sve veće populacije miševa koja je tamo našla svoj dom. Problem je u tome što bi to zahtevalo angažovanje čitave armije mačaka i time neizbežno izazvalo haos i narušilo dostojanstvo uvažene ustanove.

 

Nedavno istraživanje je pokazalo da, s ozbirom na veličinu parlamenta, angažovanje jedne ili dve mačke ne bi imalo nikakav efekat, ali bi, s druge strane, "čopor mačaka" koje bi jurile po zgradi, bilo teško obuzdati.

 

"Mačiji plan" se najozbiljnije razmatra, kazao je za AFP poslanik Džon Turso, navodeći, međutim, da njegovu primenu koči niz "praktičnih i tehničkih problema". Njegova koleginica En Mekintoš predložila je da parlament nabavi mačke iz obližnjeg azila za napuštene životinje.

 

"Populacija miševa nekontrolisano raste, naročito u delu zgrade gde se priprema hrana, što predstavlja opasnost po zdravlje", rekla je ova zagovornica ideje da se mačke pozovu kao ispomoć. Britanski premijer Dejvid Kameron je u svoju rezidenciju 2011. uveo mačku po imenu Lari, nakon što su dve televizijske ekipe uslikale pacova kako nesmetano šeta ispred čuvenih crnih vrata u Dauning stritu.

 

Larijeva efikasnost je, međutim, ubrzo dovedena u pitanje. Ispostavilo se, naime, da mačor najviše vremena provodi "isprobavajući udobnost starinskog nameštaja" rezidencije. Mačke su prisutne u Dauning stritu još od 1920-ih godina. Neke su čak bile i odlikovane titulom vladinog "lovca na miševe" i stavljene na državni platni spisak.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...