Pokušajte i vi

Feng šui za blagostanje u domu: Ne ređajte cipele ispred vrata, bacite naprslo posuđe

Ukoliko primećujete negativnu energiju, nervozu i nedostatak harmonije u svom domu, ovi saveti će vam dobro doći da se otarasite "energetskih vampira"
Zanimljivosti
22:06h Autor:
Foto: Shutterstok

Samo male izmene u porodičnom domu mogu da donesu obilje pozitivne enegije i blagostanja. Vrlo često nismo ni svesni da određeni predmeti  su zapravo "energetski vampiri" koji nam kradu pozitivnu energiju i ugrožavaju mir i harmoniju, prenosi Lisa.rs.

 

Kako bi u vašem domu i porodici zavladala samo pozitivna energija, posavetovali smo se sa Feng šui stručnjacima: evo na kojih 7 stvari (ili loših navika) oni upozoravaju, zato što donose negativnu energiju u dom:

 

1. Prljava garderoba u uglu sobe

 

Ovo je jedna od prvih stvari na koju Feng šui stručnjak upozorava kada je primeti u kući. Možda jeste najlakše ćušnuti prljavu odeću na pod u uglu sobe, ali treba da znate da se na tom mestu odliva i pozitivna energija iz doma. Trebalo bi da u svakoj porodici postoji prostor gde će se odlagati prljava garderoba za pranje - bolje je da imate i kantu za to u dvorištu nego prljave čarape po ćoškovima soba.

 

Koje su Feng Šui lekovite boje saznajte OVDE.

 

2. Cipele poređane ispred vrata

 

Bez obzira da li su poređane uz spavaću sobu ili bilo koju drugu, ovi predmeti su pravi “energetski vampiri” pogotovo ako su cipele prljave.

 

3. Hrpa starih novina, magazina, papira i knjiga

 

Novine bacite u kantu za smeće čim ih pročitate, savetuju Feng šui stručnjaci. Ukoliko sakupljate magazine ili knjige, čuvajte ih na policama, a ne podu ili uglu sobe. Razbacani po prostoru, ovi predmeti doneće lošu energiju.

 

Kako da opremite spavaću sobu pomoću Feng šuija pročitajte OVDE.

 

4. Naprsli ili okrnjeni tanjiri, činije i čaše

 

Polomljeno posuđe donosi lošu energiju ko god da ga koristi, tvrde Feng šui stručnjaci. Radije kupite najjeftiniji novi komplet nego da koristite skup, ali oštećen komplet sudova. Korišćenje ovakvog posuđa može uticati na karijeru ili finansije.

 

Koja su stara verovanja za privlačenje novca saznajte OVDE.

 

5. Prazne tegle pirinča, soli i šećera

 

Svima nam se dešava da nam zalihe najneophodnijih namirnica nestanu, međutim Feng šui učitelji kažu da nikada ne treba dopustiti da vam tegle u kojima držite pirinač, so i šećer budu potpuno prazne. Police sa praznim teglama u kuhinji utiču na sreću i harmoniju u porodici.

 

6. Mesto za sedenje ili spavanje ispod grede

 

Drvene grede su jedan od omiljenih dizajnerskih elemenata koji rado i često viđamo u domovima. Međutim, ukoliko postavite sofu ili krevet ispod ovog detalja znajte da su otrovne strele negativne energije usmerene ka vama, objašanjavaju Feng šui stručnjaci.

 

Koji su osnovni Feng Šui saveti pročitajte OVDE.

 

7. Skromne porcije pirinča u tanjiru

 

Kada služite hranu gostima ili ukućanima pobrinite se da svaki član ima hrane više nego dovoljno. Ovo pravilo najpre važi za pirinač. Po Feng šui načelima, nedostatak pirinča u tanjiru znači i nedostatak blagostanja. Ukoliko pretekne pirinča, dajte ga kućnim ljubimcima ili sačuvajte, pa odneste onima koji su gladni.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs