FILIPINKA IMA 106 GODINA I NAJČUDNIJE ZANIMANJE: Izgleda višestruko mlađe, a završila je na naslovnici svetskog magazina

Neobičan život žene od 106 godina koja je završila na naslovnoj strani Voga. Mnoge je oduševila zanimanjem.

Zanimljivosti
Autor:
FILIPINKA IMA 106 GODINA I NAJČUDNIJE ZANIMANJE: Izgleda višestruko mlađe, a završila je na naslovnici svetskog magazina
Neobičan život žene od 106 godina koja je završila na naslovnoj strani Voga, Foto: Printscreen Youtube

Naslovnu stranu aprilskog izdanja filipinskog Voga krasi žena koja ima 106 godina što je čini najstarijom osobom koja se ikada pojavila na naslovnici Voga.

Naime, ova Filipinka poznatija je kao Marija Ogej, žena iz domorodačkog plemena Kalinga. Usavršavala je umetnost ručnog tapkanja tetovaža još od tinejdžerske dobi, učeći po uputstvima svog oca. Živi u planinskom selu Buskalan, oko 15 sati severno od Manile, u provinciji Kalinga, smatra se najstarijom mambabatokom u zemlji - ili tradicionalnim tetovatorom Kalinge, piše CNN.

Tehnika tetoviranja kojom ona radi uključuje iscrtavanje uz pomoć čađi i oštrog štapa. Tetovaže koje ona radi na telima mogu se uporediti sa pravim umetničkim delima. Svojim umećem uspela je da privuče bezbroj turista.

Ovakva vrsta umetnosti tamo se može preneti samo na krve srodnike, a Apo Vang Od već nekoliko godina podučava svoje unuke i trudi se da im prenese umeće.

- Svi moji prijatelji koji su radili tetovaže su preminuli. Ja sam jedina koja je u životu i još uvek tetovira. Ali ne plašim se da će se tradicija prekinuti jer treniram sledeće tatu majstore. Tradicija će nastaviti da živi sve dok ima ljudi koji dolaze. Sve dok mogu dobro da vidim, nastaviću da tetoviram. Prestaću kada mi se vid zamuti - rekla je ona pre nekoliko godina, prenosi CNN.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

TAGOVI:

Marija Ogej