Istraživanje

I muškarci primećuju: U kom razdoblju menstrualnog ciklusa je žena najprivlačnija?

Do zanimljivog zaključka su došli naučnici sa univerziteta u Kaliforniji u Los Andjelesu nakon posmatranja ponašanja studentkinja
Zanimljivosti
14:16h Autor:
I muškarci primećuju: U kom razdoblju menstrualnog ciklusa je žena najprivlačnija?
Foto: Shutterstock

U razdoblju ovulacije žene nesvesno biraju ženstveniju odeću i poseban nakit i detalje. Iako se ne radi ni o kakvoj naučnoj metodi, čini se da je po načinu na koji se žena obukla moguće utvrditi da li je u fertilnom razdoblju.

Do tog su zaključka došli naučnici sa univerziteta u Kaliforniji u Los Anđelesu nakon posmatranja ponašanja studentkinja. Njih su fotografisali svaki dan, tokom celog menstrualnog ciklusa, u različito doba dana.

Ukoliko želite da se osećate seksepilnije, OVDE pročitajte rešenje.

Nakon toga su naučnici zatražili od mešane komisije (sastavljenje od predstavnika oba pola) da utvrde na kojim su fotografijama žene izgledale najprivlačnije. U 60 odsto slučajeva birane su fotografije koje su prikazivale žene kad su bile u maksimalno plodnom razdoblju.

U razdoblju ovulacije žene su koristile odevne predmete koji odašilju seksualne signale: haljine umesto pantalona, birale su dekoltiraniju i izazovniju odeću.

OVDE pročitajte šta muškarci misle o ženskim frizurama.

To se istraživanje savršeno nadopunjuje s jednim prethodnim koje je rasvetlilo činjenicu da tokom plodnog perioda, osim što izgledaju privlačnije, žene odašilju senzualan, ugodan miris koji privlači muškarce.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs