Čarobni kuhinjski štapići

Neverovatna drvca: Šta sve možete da uradite sa čačkalicama?

Čačkalice vam mogu pomoći da ravnomerno ispečete kobasice, očistite mobilni telefon i precizno iscrtate ukrase na torti
Zanimljivosti
07:32h
Neverovatna drvca: Šta sve možete da uradite sa čačkalicama?
Neverovatna drvca

Čačkalice obično upotrebljavamo samo posle jela, ali ova tanka drvca mogi imati ogromnu primenu u mnogim kućnim poslovima. Ukoliko ste stavili vodu da se greje, vrlo je moguć prizor iskipele vode svuda po šporetu, čim joj okrenete leđa. Da biste to ubuduće sprečili, između posude i poklopca stavite čačkalicu. Para će izlaziti kroz mali otvor i voda više neće izlaziti preko ivica posude. A, evo za šta još ova oštra drvca mogu biti korisna.

* Prašinu i nečistoću, koja se vremenom nakupi u uskim porama, između tipki telefona i tastature očistite čačkalicama, koje ste prethodno umočili u alkohol. Potopite čačkalicu u alkohol i možete očistiti sitne pukotine i prevoje na nameštaju ili tehnici.

* Čačkalica je savršena alatka za farbanje sitnih oštećenja boje na nameštaju. Ali, one nisu samo dobro sredstvo za bojenje, već i efikasno lepljenje sitnih figura i statua.

* Neposlušne kobasice, koje se uvek okreću na istu stranu, možete „obuzdati“ tako što ćete dve povezati čačkalicama. Lakše ćete ih okrenuti i biće jednolično pečene.

* Da bi se krompir u rerni ravnomerno ispekao, u svaki s jedne strane zabodite po četiri čačkalice. Nožice od čačkalica mogu da podignu krompir sa dna, pa će se ispeći brže i jednako sa svih strana. Čačkalice mogu još da vam posluže i za spremanje slatkih jela. Zato, koristite čačkalice i kao tanku olovku, kojom ćete iscrtati šlag na torti kao skicu, pre nego što napravite konačne poteze ukrašavanja torte.

* Očistite četke za kosu ili garderobu jednostavnim izvlačenjem dlaka čačkalicama. Njima, takođe, možete očistiti rupe u gnječilici za beli luk ili u cediljki.

* Ovo može zvučati uvrnuto, jer naizgled čačkalice i pušenje nemaju dodirnih tačaka. Međutim, čačkalice vam mogu pomoći da prestanete da pušite. Žvakanje čačkalice svaki put kad poželite da zapalite cigaretu moglo bi biti odlična zamena. Probajte i uverite se sami.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs