Nije tako seksi

Zamke seksi selfija: Mislite da ste privlačni, a okolina da ste površni!

Volonteri su najvišim ocenama ocenili ljude koji na profilima nemaju atraktivne fotografije, dok su one sa seksi selfijima proglasili za neprivlačne, površne i poslovno manje sposobne
Zanimljivosti 16.07.2014. - 12:46h
Foto: Shutterstock

Studija Univerziteta Oregon došla je do zaključka da ljude koji na društvenim mrežama objavljuju svoje atraktivne fotografije, druge osobe vide kao neprivlačne i nekompetentne, kako društveno, tako i poslovno.

 

Psiholozi su za potrebe studije otvorili dva Fejsbuk profila fiktivne dvadesetogodišnje Amande Džonson i te profile ponudili volonterima uzrasta od 13 do 25 godina.

 

Koliko žene mesečno potroše vremena na slikanje, saznajte OVDE.

 

Ispitanici su imali zadatak da prema selfi fotografijama ocene tri osobine: seksualnu privlačnost, prijateljski potencijal i radne sposobnosti.

 

Rezultati su pokazali sledeće: za sve tri kategorije najviše ocene dobili su profili koji nisu imali seksi selfije, a ljude sklone objavljivanju takvih fotografija, a naročito žene, drugi doživljavaju kao površne i manje inteligentne.

 

Iako takve fotografije uglavnom dobijaju mnoštvo lajkova i pozitivnih komentara, većina ljudi pretpostavlja da su oni koji imaju potrebu za promovisanjem takvih selfija manje društveno i poslovno sposobni.

 

Vreli selfi Nataše Bekvalac sa mora pogledajte OVDE.

 

Trendom selfi fotografija zahvaćene su pretežno mlade devojake, koje tim putem žele da dobiju društvenu potvrdu da su poželjne i atraktivne - objasnili su psiholozi.

 

"Ne samo da provokativne fotografije ljudima generalno nisu privlačne, već stvaraju pogrešan utisak i mogu naštetiti nečijem ugledu" - upozorava vođa studije i psiholog Elizabet Denijels.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...