niko nije mogao da veruje šta vidi!

NA VIDOVDAN U CRKVI SVETE PETKE SVI SU OSTALI NEMI PRED OVIM IZNENADNIM DOGAĐAJEM: Ono što smo videli je neopisivo!

Nakon čudesnog događaja smo zvonili, otpevali tropar i kondak, priča sveštenstvo

Zanimljivosti
Autor:
NA VIDOVDAN U CRKVI SVETE PETKE SVI SU OSTALI NEMI PRED OVIM IZNENADNIM DOGAĐAJEM: Ono što smo videli je neopisivo!
Foto: Printscreen Youtube / Život u Hristu

Vidovdan je jedna od najvećih hrišćanskih praznika, ali i veoma važan datum za srpsku istoriju. I baš na ovaj datum desio se neverovatan događaj u Hrama Svete Petke na Ovčanskom putu, kako ističe sveštenstvo, a piše Borca.info.

- Na veliki hrišćanski praznik Vidovdan, svi mi koji smo bili u hramu, videli smo da je u jednom trenutku ikona Svete Petke zasijala tavorskom svetlošću i odmah počela da obilno mirotoči. Miro se slivalo niz ikonu, a miomiris ispunio je sveti hram. Zvonili smo, otpevali tropar i kondak. Neka se njena ljubav i milost izlije na sve koji budu dolazili i Njoj se molili! Slava Bogu za sve - poručuju iz ovog hrama.

Inače, sveto miro je gusta i masna tečnost za koju se smatra da teče iz kostiju i iz netruležnog tela svetitelja ili njegove ikone.

Oni koji su prisustvovali ovom događaju tvrde da je osećaj neopisiv. Da je tečnost prijatnog mirisa i da ima umirujuće dejstvo.Veruje se da se miro javlja onda kada je svetac, koji je uvek prisutan, zadovoljan i pokušava da ukaže na svoju dobru volju.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs