Neverovatan život

ZVALI SU JE PRLJAVA VOJVOTKINJA: Muž prevarila sa 88 muškaraca! Da li je moguće da je na kraju uradila OVO?!

Imala je samo 15 godina kada je zatrudnela, a njen bogati otac povukao je sve veze da ona abortira neprimećeno...

Zanimljivosti
Autor:
ZVALI SU JE PRLJAVA VOJVOTKINJA: Muž prevarila sa 88 muškaraca! Da li je moguće da je na kraju uradila OVO?!
Foto: Profimedia

Margaret Kampbel dobila je nadimak "prljava vojvotkinja" u jednoj od najeksponiranijih razvoda prošlog veka kojoj je na sudu dokazano da je prevarila supruga Iana Kampbela sa više od 88 muškaraca.

Margaret je poznata kao najskandaloznija vojvotkinja koja je svojim ljubavnim aferama punila naslovnice tabloida šezdesetih godina. Njen bivši muž Ian Daglas Kampbel izjavio je kako je spavala s više od osamdeset muškaraca tokom njihovog braka, od kojih su trojica članovi kraljevske porodice te dva ministra britanske vlade.

Margaret Kampbel rođena je u jednoj od najbogatijih škotskih porodica tog doba. Kao jedino dete Džordža Haj Vighama i Helen Men Hanaj odrasla je u luksuzu koji dolazi uz milione koje je njen otac osigurao kao predsednik Celanese korporacije koja je i danas na listi Fortune 500.

Margaret  Kampbel
foto: Profimedia

Prvih 14 godina provela je u Njujorku gde se obrazovala u privatnim školama, no mladoj Margaret brzo su se promenili prioriteti. Kao devojčica zaredala je romanse s pripadnicima uglednih i moćnih porodica s kojima je redovno bila okružena.

Bila je u vezi i sa pakistanskim princem Ali Kanom, avijatičarom Glen Kidstonom, a s 15 godina je ostala trudna s tri godine starijim glumcem David Nivenom.

Otac je bio besan zbog promiskuitetnog ponašanja ćerke, te ju je naterao da u tajnosti abortira.

Kada je navršila 18 godina, zahvaljujući svojoj prodornoj lepoti i porodičnim vezama, formalno je ušla u britansku aristokratiju nakon što je proglašena debitantkinjom godine na balu Kraljice Šarlote.

Ubrzo nakon toga, verila se za grofa od Varvika, Čarlsa Gaj Fulkea, koji je kasnije dobio nadimak grof od Holivuda nakon što je postao prvi član britanske aristokratije koji se pojavio u nekom holivudskom filmu.

Veridba nije dugo potrajala jer je Margaret izgubila glavu za bogatim američkim golferom Čarlsom Svenijem zbog kojeg je prešla na hrišćanstvo. Par se venčao na spektakularnoj svadbi za 2000 zvanica zbog koje je saobraćaj u londonskoj četvrti Knightsbridge bio zatvoren čak tri sata. Venčanicu od svile i tila izradio je službeni krojač Kraljice Elizabete, dizajner Norman Hartnel.

U braku koji je trajao do 1947. godine, preživela je osam spontanih pobačaja i jedno mrtvorođeno dete pre nego je rodila sina Brajana i nešto kasnije ćerku Francis. Nakon razvoda od Svenija, bila je kratko verena za teksaškog bankara Džozefa Tomasa koji je kasnije postao jedan od najmlađih partnera u Lehman Brothersu.

Margaret  Kampbel
foto: Profimedia

Drugi put se udala za Škota Iana Daglasa Kambela, vojvodu od Argila kojem je to bio treći brak. Ian je u aristokratskim krugovima bio poznat kao ovisnik o porocima. Voleo je kocku, ali i neumereno uživanje u piću kojeg je često znao mešati s različitim lekovima.

Bio je poznat po svom temperamentu i ćudljivom ponašanju, koje je brzo isplivalo na površinu i u braku s Margaret.

Iako se nekoliko godina činilo kako se Margaret smirila i konačno skrasila u drugom braku, Kampbel je dugo sumnjao da ga vara. Iskoristio je priliku kada je ona otputovala iz Nnjujork da potvrdi svoje sumnje. Nakon što je provalio u zaključani ormarić, imao je što da vidi.

Mnoštvo polaroida njegove gole supruge, te čuvena slika na kojoj zadovoljava nepoznatog muškarca bila su okidač za razvod koji je usledio 1963. godine nakon ponižavajuće sudske bitke u kojoj je iznesen sav prljavi veš iz njenog intimnog života.

Za potrebe sudskog procesa, Kampbel je napravio popis od 88 imena muškaraca s kojima je verovao da ga je Margaret prevarila. Navodno su se na popisu našla i dva ministra u britanskoj vladi te tri člana britanske kraljevske porodice.

Margaret  Kampbel
foto: Profimedia

"Gospoda nikad ne pričaju o ljubavnim osvajanjima" vredelo je u ovom slučaju i za Margaret koja nikad nije otkrila identitet čoveka sa čuvene polaroidne slike. Dugo se pretpostavljalo kako je u pitanju američki glumac Daglas Fairbanks Jr., ali novo svetlo na to bacila je sama Margaret kada je izjavila "kako je jedina polaroidna kamera u to vreme u državi pripadala britanskom ministru obrane", Dankanu Sandisju. Misterija je konačno rešila Lejdi Kolin Kampbel, koja tvrdi kako je nepoznati muškarac sa slike Bil Lajons, direktor američke aviokompanije Pan American.

"Imala sam bogatstvo, dobro sam izgledala. Kao mladu ženu, stalno su me fotografisali, pisali o meni, laskali mi, divili mi se, uvrstili me na listu deset najbolje obučenih žena na svetu, a spomenuo me je i Kole Porter u svom hitu 'You're the Top'. Na vrhu je ono što sam ja trebala biti. Postala sam vojvotkinja i gospodarica istorijskog zamka. Kćerka mi se udala za vojvodu. Život mi je očigledno bio posut ružama čitavim putem"' zaključila je Margaret u svojim memoarima.

Svojim raskalašenim životnim stilom potrošila je većinu porodičnog nasledstva do 1978. godine. Svoju kuću u Aper Grosvenor Stritu otvorila je kao atrakciju za turiste, te se preselila u hotel iz kojeg je izbačena kada više nije mogla plaćati račune.

Umrla je u staračkom domu, siromašna i zaboravljena od sveta i fotoaparata koju su je nekad pratili u stopu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs