Istraživanje

Koliko frizura promenimo tokom života?

Naučnici su u novom istraživanju otkrili da žene tokom života prosečno isprobaju 150 različitih frizura, a stručnjaci kažu kako će se tipična žena u proseku dva puta ošišati na sasvim drugačiji način
Zanimljivosti 28.06.2013. - 20:46h Autor: cafe.ba
Foto: Shutterstock

Žene od 15 do 65 barem jednom će probati potpuno drugačiju boju koseGlavni razlozi za promenu frizure uključuju činjenicu da im je njihova dosadašnja frizura dosadila ili su na nekoj poznatoj dami videle frizuru ili boju kose koja im se sviđa. Poznati primer je Viktorija Bekam koja je u poslednjih deset godina imala najrazličitije frizure.

 

Velike životne promene, kao što je razvod ili dolazak deteta, takođe su razlog zbog kog žene odlaze u frizerski salon.
Baš kao i sa različitim frizurama, žene tokom života eksperimentišu i sa oko stotinu različitih boja i nijansi kose.

 

Studija u kojoj je učestvovalo više od 2.000 žena pokazalo je da žene od 15 do 65 godina frizera prosečno posete oko 250 puta, a tokom odlaska kod frizera žene jednom godišnje isprobaju novu boju kose, što čine oko 50 puta tokom života.

 

Više od 20 odsto žena koje su učestvovale u istraživanju kažu da prilikom svakog odlaska kod frizera isprobaju nešto novo, dok 47 odsto ispitanica kaže da pristaju na samo vrlo male promene.

 

Takođe, 64 odsto žena otkrilo je da su se na novu frizuru odlučile jer im je stara dosadila, dok je 12 odsto ispitanica priznalo da je određenu frizuru isprobala nakon što je videla na nekoj poznatoj dami.

 

Za venčanje je 15 odsto žena sebe počastilo novom frizurom, 13 odsto nakon rođenja deteta, a važan rođendan i završetak fakulteta takođe su se našli na listi najčešćih razloga zbog kojih žene menjaju frizuru.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...