Istraživanje

Šta je najveći pokretač sreće svake žene: Nije savršen muškarac!

Iako biste lako mogli da pomislite da su ljubav, porodica ili karijera ono što najviše usrećuje žene, istraživanje je došlo do sasvim drugih rezultata
Zanimljivosti
22:28h Autor:
Šta je najveći pokretač sreće svake žene: Nije savršen muškarac!
Foto: Shutterstock

Da je ženama izgled izuzetno važan jasno je iz toga koliko dana provedu na dijetama i pred ogledalom. Iako biste lako mogli da pomislite da su ljubav, porodica ili karijera ono što najviše usrećuje žene, novo istraživanje pokazalo je da im je izgled, ipak, najveći okidač sreće, piše Cosmopolitan.rs.

Ništa ženu ne može da usreći kao idealna telesna težina, pokazalo je dugogodišnje istraživanje objavljeno u časopisu "Proceedings of the National Academy of Sciences reports".

OVDE pročitajte koji su ključni načini da promenite svoj izgled.

Istraživanje je trajalo 24 godine (od 1984. do 2008.), a u njemu je učestvovalo hiljadu Nemica. Rezultati su pokazali da je mršavost pokretač sreće u ženinom životu koju ne može da zameni nijedan savršen muškarac.

Stručnjaci kažu da je problem u vezi sa prekomernom težinom postao toliko veliki da može da utiče na gotovo svaki aspekt života. Kako za Dejli mejl kaže psiholog Pam Spur, žene s viškom kilograma uvek misle na svoju težinu, a nažalost živimo u društvu koje stalno ocenjuje veličinu, oblik i privlačnost. S druge strane, biti singl više nije takav tabu.

"Neko može da kaže: Ona je sama, ali je prelepa. Takva žena može da bude jako usamljena, ali da ima mnogo više nade", kaže dr Spur.

OVDE pročitajte sedam jednostavnih koraka kako da uvek budete tip-top sređene.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs