SAVET

4 PRAVILA ŠTEDNJE KOJIH SE SVI FRANCUZI STROGO DRŽE: Ovo je najbolji način da finansije držite pod kontrolom!

Oni znaju kako se raspolaže novcem

Zanimljivosti
21:12h Autor:
4 PRAVILA ŠTEDNJE KOJIH SE SVI FRANCUZI STROGO DRŽE: Ovo je najbolji način da finansije držite pod kontrolom!
Foto: Shutterstock

Francuzi su poznati po štednji i pravilnoj raspodeli novca. Oni vole lep i lagodan život, putovanja i izalske, ali takođe, znaju razumno da rasporede novac tako da im nikad ništa ne fali.

Evo kako im polazi za rukom da štede, a da njihov kvalitet života ne trpi:

1. Voze jeftinija kola

Činjenica je da su Francuzi ljubitelji lepih automobila, ali većina njih se odlučuje za one ekonomske klase ili javni prevoz. Poslednjih godina bicikli i električni skuteri postaju sve popularniji i veruje se da će postati osnovno prevozno sredstvo u budućnosti.

2. Jedu gotovu hranu

Francuska kuhinja se smatra jednom od najukusnijih na svetu, ali u isto vreme, Francuzi su prilično jednostavni kada su svakodnevni obroci u pitanju. To ne znači da koriste proizvode niskog kvaliteta, ali im nije strano da kupe "gotovo jelo" ili naruče picu.

3. Kupuju kvalitetne stvari i dugo ih koriste. Oni ne jure za trendovima po svaku cenu

Francuzima prestiž ništa ne znači, oni biraju da budu praktični. Oni kupuju kvalitetne stvari koje mogu dugo da koriste. Vode se mišlju da je bolje dati jednom malo više novca, nego kupovati jeftinije komade koje će često morati da menjaju. To pravilo važi za sve, od tehnike do garderobe. Neverovato je koliko novca može da se uštedi na ovaj način.

Devojka, Kartica, Novac, Kosa
foto: Shutterstock

4. Uživaju u obilaženju prodavnica polovne robe

Stanovnici Francuske vole ovakve radnje, jer tamo mogu da po niskim cenama da kupe kvalitetne komade. Njihove kuće su u većini slučajeva dekorisane predmetima koje su pronašlu u vintidž prodavnicama. Takođe, svoje stavri koje više ne koriste, ne bacaju, već ih prodaju u istim ovim radnjama. Kada se svedu računi na kraju godine, količina novca koja se uštedi na ovaj način je iznenađujuća.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs