NESTVARNO!

Dekadencija i nezapamćen luksuz: Zavirite u prvi restoran na svetu, sa potpisom Luj Viton!(FOTO)

Iako poslovanje luksuzne modne kuće i restorana nema mnogo toga zajedničkog, to nije sprečilo modne brendove da otvaraju ugostiteljske objekte kroz koje mogu pronaći nove načine da privuku kupce.

Zanimljivosti
21:08h
Dekadencija i nezapamćen luksuz: Zavirite u prvi restoran na svetu, sa potpisom Luj Viton!(FOTO)
Foto: Shutterstock

Od nedavno je i francuska modna kuća Louis Vuitton zakoračila u svet kulinarstva, otvorivši kafić i restoran Le Café V and Sugalabo V na vrhu svoje nove prodavnice Maison Osaka Midosuji u Japanu.

Futuristički dizajn kafića i restorana inspirisan je tradicionalnim japanskim teretnim brodovima sa vijugavim jedrima, a besprekoran dizajn enterijera atrakcija je sam po sebi. Diskretan ulaz Sugalabo V restorana podseća na noćni klub koji se otvara u bogatu čokoladno-smeđu trpezariju sa stolovima i stolicama za šankom s pogledom na otvorenu kuhinju.

S druge strane, kafić je lagan i prozračan, prošaran raznobojnim nameštajem i zapanjujućim mesinganim koktel barom, dok spoljna terasa nudi pogled na jedinstvenu fasadu zgrade. U restoranu se hrana isključivo služi na posuđu sa oznakom LV nastalom u partnerstvu sa Tokuđinom Jošiokom, dizajnerom koji potpisuje kolekcije LV nameštaja i home-decor komada.

Smešten na poslednjem spratu zgrade, prostor nudi jela čuvenog kuvara Josukea Sugea, za kojeg je poznato da je učenik dobitnika 32 Mišelin zvezdice, francuskog kuvara Žoela Robušona.

Gosti koji posete Le Café V moći će da sede ili u zatvorenom prostoru ili na terasi i uživaju u koktelima i pogledu na grad, dok restoran Sugalabo V otvara svoja vrata samo za večeru. Josuke Suga je vlasnik istoimenog mesta u Tokiju koje je poznato po tome što je gotovo nemoguće dobiti rezervaciju!

Na meniju kafića nalazi se veliki izbor kafe, probranih čajeva i koktela, dok restoran služi sendviče, salate, razna jela od Vagi govedine, gratinirane makarone od rakova i kiš Loren. Od dezerta, u ponudi restorana Sugalabo V su Opera kolač, lisnati kolač sa vanilom sa Madagaskara i francuska torta od jagoda.

Ukoliko se ikada nađete u Osaki u Japanu, Le Café V i Sugalabo V kafe i restoran morate staviti na listu atrakcija!

(Stil.kurir.rs/Imaginarium)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs