saznajte više

Ovih 6 horoskopskih znakova su najveći kreativci: Da li ste rođeni umetnik?

Ako se pronađete u nekom od znakova zodijaka za koje astrolozi kažu da poseduju izvanredan umetnički impuls, možda je vreme da pronađete svoju muzu

Zanimljivosti
Autor:
Ovih 6 horoskopskih znakova su najveći kreativci: Da li ste rođeni umetnik?
Marina Abramovič, Foto: Profimedia

Dok sa definicijom umetnosti znamo na čemu smo - ima ih bezbroj, a većina povezuje emocije sa stvaralaštvom - dotle astrolozi nisu uvek složni oko toga koji su znaci zodijaka rođeni umetnici. A to je važno jer je umetnost jedna od malo preostalih delatnosti u kojima čoveka ne može zameniti veštačka inteligencija.

Vizuelni, muzički, književni - taj dar imamo samo mi, ljudska bića, pa je na nama da pružimo umetnosti dug život kako bismo uživali u najboljem delu sebe. Umetnost je vrhunac čovekove delatnosti, ona pokreće život čak i kada toga nismo svesni, pruža nam okrepljujuću i lepotu, slobodno nadahnjuje i sprečava da dotrajavamo u svakodnevnoj rutini i besmisleno traćimo vreme na mrtve predmete umesto da se posvetimo beskrajnoj raznolikosti sveta, bilo da je on pojavni ili duhovni. Ukoliko se pronađete među znakovima za koje se astrolozu slažu da imaju najvećeg umetničkog dara, a tim putem još niste zakoračili, možda je vreme... Možda je pravi čas da oslušnete svoje emocije i pokušate da ih izrazite u sopstvenom, jedinstvenom činu.

1. Ribe se smatraju najvećim umetnicima u zodijaku zbog vladajućeg Neptuna koji im obezbeđuje jedinstvenu vezu sa svim formama, naročito s muzikom - Handel i Vivaldi su najbolji primeri iz prošlosti, a u tom znaku su rođeni i Rijana i Kurt Kobejn. Ribe poseduju nežni i intuitivni duh, zbog čega su kreativne i u drugim oblastima života. Instinktivno razumevanje sveta i introspektivan stav blistaju kroz njihov rad, omogućavajući im da stvaraju remek-dela koja duboko odjekuju u ljudima oko njih.

Rijana
foto: AP / Evan Agostini

2. Zbog izvanredne mašte koja je uslov svih uslova za umetničko stvaranje, Rakovi su u vrhu liste zodijačkih umetnika. Oni doslovno sanjaju nove ideje i uporni su taman toliko da ih ostvare u javi - upravo to su činili autor “Malog princa” Antoan de Sent Egzieri ili Ernest Hemingvej. Ako udruže inventivno stanje uma sa duboko emotivnom prirodom, eto nam remek dela, ne samo u literaturi, nego i u likovnoj umetnosti, poput Rembrantovih slika. U savremeno doba njihov medij je i strip. Rak, naime, voli da sakrije dublji smisao u jednostavnu formu i razumljivi kontekst. Sve ove umetnosti su pune simbolike, što je idealno igralište za najćudljivije dete zodijaka.

3. Kada bi neka osoba mogla da živi samo od umetnosti, onda bi to bio Strelac. Pogledajte samo Marinu Abramović. Ili Milu Jovović i Tejlor Svift. Ne samo što su veoma dobri u stvaranju - naročito su naklonjeni vizuelnom i muzičkom svetu - nego mogu biti i odlični kritičari jer pronalaze umetnost u svemu, pa i na najmračnijim mestima. Pošto mu se život prikazuje u isto vreme divan i strašan, Strelac vidi lepotu i u smrti, ali i tada samo na stvaralački, nikako na destruktivni ili okultni način.

Marina Abramović
foto: Profimedia

4. Kreativna i sposobna, Škorpija je jedan od vodećih znakova kada treba doći do originalnih umetničkih ideja - pogledajte samo radove Pabla Pikasa ili Milene Pavlović Barili. Škorpije privlači mrak, mistično i magično. Vole fetiš i glamur, lateks, kožu, gumu. Mogu stvoriti nešto najneobičnije što ste ikada videli, a da to delo i dalje bude senzualno i privlačno. Ako ste pomislili da obučete lajm zeleno lateks odelo, velika je šansa da ga je dizajnirala Škorpija. Najpoznatiji modni kreator rođen u u ovom znaku je Kelvin Klajn.

Milena Pavlović-Barili
foto: Wikipedia / Milena_Pavlović-Barili

5. Bikovi često imaju više od jednog talenta. Pošto znaju da je za savršenstvo potrebno vreme, u stanju su da se do cilja kreću malim, strpljivim koracima. Idealno za slikara kao što je Salvador Dali ili režisera poput Larsa Fon Trira, zar ne? Iako neguju posebnu ljubav prema materijalnom svetu, željni su toga da uvek budu okruženi ljubavlju i lepotom. Ako ih ne mogu pronaći u okolini, stvoriće sopstveni univerzum. Ponekad je njihov snažan umetnički poriv ograničen praktičnom i tvrdoglavom prirodom.

Salvador Dali
foto: Profimedia

6. Smatrajući se zvezdama zodijaka, Lavovi nisu samo umetnici, nego su obično i odlični umetnici. Njihov talenat se naročito ispoljava kada izađu na scenu i publiku ostave bez reči. Zato im najbolje “leže” film i muzika, pa nije čudo što ih je pun holivudski panteon: Šarliz Teron, Hale Beri, Vitni Hjuston, Dženifer Lorens, te Madona, kao “dupli” Lav. Umeju da budu odlični zabavljači. Tada će vam prirediti zabavu života, naročito ako ona uključuje “predstavu” u kojoj je Lav igra glavnu ulogu. Takođe, od Lavova možete naučiti dosta stvari o umetničkom žanru kojim vladaju.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs