obavezno pročitajte

Poučna priča koja će vam dati snagu: Kako se otvaraju ogromna vrata?

Čuveni francuski pisac Viktor Igo je davno rekao: Usudite se, to je cena napretka. U prilog toj izreci ide i ova priča

Zanimljivosti
16:09h Autor:
Foto: Shutterstock

Odluči neki car, zbog jednog važnog položaja na dvoru, testirati svoje dvorjane. Okruže ga moćni i mudri ljudi i car im reče:

"Imam nedoumicu i zanima me ko mi od vas može pomoći da je rešim. Potom ih odvede do ogromnih vrata i reče im: Ovo su najveća i najteža vrata u mom carstvu, objasni car. Može li ih neko od vas otvoriti?

Najveći deo prisutnih odmah poče odmahivati glavom u neverici. Manji deo koje su dvorjani smatrali mudracima, počeše zagledati vrata izbliza, dodirivati ih i premišljati se, ali na kraju svi priznaše da ih ne umeju otvoriti.

Budi svoj, svetu se ionako ne može ugoditi: Mudra priča koju baš svako mora da pročita!

senka, čovek
foto: Shutterstock

Međutim, iz mase iskorači jedan dvorjanin, priđe vratima, poče ih zagledati, opipavati i gurati. Odjednom, povuče ih snažnim trzajem i vrata se otvoriše! Vrata su bila već odškrinuta, ali nisu bila zaključana. Za otvaranje već odškrinutih vrata bilo je potrebno samo samopouzdanje da se to uradi u prisustvu samog cara.

Car objavi: ti ćeš dobiti položaj na dvoru. Nisi se oslonio samo na ono što vidiš. Usudio si se pokušati ono što se u početku činilo nemogućim.

Tako je i u našim životima: mnoga su vrata već odškrinuta, ali se mi pribojavamo da ih do kraja otvorimo.

10 moćnih pravila Mahatma Gandija koja menjaju svet: Nije mudro biti previše siguran u svoju mudrost!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs