BRUTALNO ISKRENI

Sasuće vam sve u lice, bez imalo okolišanja i milosti: Ovo su najbrutalnije iskreni horoskopski znakovi!

Ko vam prvi pada na pamet?

Zanimljivosti
Autor:
Sasuće vam sve u lice, bez imalo okolišanja i milosti: Ovo su najbrutalnije iskreni horoskopski znakovi!
Foto: Shuterstock

Da li vam je odmah pao na pamet Strelac? Ako jeste, verovatno imate iskustva sa njegovom brutalnom iskrenošću, zbog koje često pomislite da je pripadnik ovog znaka naprosto sebičan, ili emotivno oštećen, kad mu ne pada na pamet da može da bude iskren, ali ne mora da bude brutalan? Da, Strelac je prvi na listi. Ali ne zaostaju mnogo ni Device, Lavovi, Ovnovi i Jarčevi.

Strelac

Ako je raspoložen, sasuće vam vrelo ugljevlje svoje iskrenosti, kroz šalu i sarkazam. Ali ako želi da vas "dozove pameti" zalediće vam kosti svojom poražavajuće logičnom iskrenošću. Strelac ne želi da vas uvredi, njemu je zaista stalo do dobrih odnosa sa ljudima i pozitivno je orijentisan u odnosu na svet oko sebe – on samo želi da vam naslika što jasniju i precizniju sliku, kako biste videli stvari iz njegove perspektive i “opametili se”. Samopouzdanje omogućava Strelcima da kažu tačno šta misle i da se pritom osećaju sasvim prijatno, kao da ne vrše operaciju na otvorenom srcu bez anestezije – dok se vi možete osećati baš tako, kao pacijent kome otvaraju grudni koš "na živo".

Devica

Precizna, analitična i razborita Devica je dobro promislila, pre nego što je rešila da vam saopšti svoje mišljenje, koje vam se uopšte neće dopasti i zbog koga ćete se osećati bedno i glupavo. Ali, možete biti sigurni da vam ništa ne uvija, ne izmišlja i da vas ne laže ni na koji način, kao i da je sigurna da je od ključne važnosti da se suočite sa istinom koju ima da vam saopšti – Devica je sve to već uzela u obzir, razmotrila, analizirala, odmerila, uobličila i daje vam gotov proizvod. Pri tome, ona nudi svu svoju pomoć i podršku u neprijatnoj situaciji i neće ustuknuti ni za korak, neće vas ostaviti da sami "razbijate glavu", sve dok ne odlučite šta ćete da radite, ili ne rešite problem.

Lav

Lav ne želi da vas uvredi i da povredi vaša osećanja, ali on ima visoke standarde, kako za sebe, tako i za druge i ako ste mu važni, poslovno ili privatno, a pritom ne ispunjavate neke od tih standarda, ili pravite greške, on neće ćutati, niti će mnogo uvijati. Objasniće vam kako stoje stvari i tražiti od vas da se korigujete, ili da odstupite, ako niste u stanju da ispunite ono što se od vas očekuje. Niko nema bolje granice od Lavova, jer oni tačno znaju koliko vrede i uopšte ne nameravaju da zbog bilo koga ili bilo čega spuštaju svoje kriterijume. S druge strane, ako vas pohvali i da vam kompliment, Lav vam ukazuje najvišu počast, jer vam ne laska – budite sigurni da pohvalu zaslužujete i budite ponosni na sebe.

Ovan

Vatreni, neutrašivi i pravični Ovan ima tendenciju da reaguje pre nego što razmisli – radije će biti iskren, nego da prećuti i sačeka, naročito ako je ljut, ili uveren da je u toku neka nepravda. Kada vas Ovan preslišava, osećaćete se kao dete koje je uradilo upravo ono što je zamoljeno da nikako ne radi, kao da ste izneverili njegovo poverenje i da sada zaslužujete da vam se nebo sruči na glavu. On će grmeti i sevati (verovatno i vikati i psovati), ali će sve vreme biti totalno u pravu, čega ćete biti bolno svesni. Naročito vas neće poštedeti grubosti, ako mu je veoma stalo do vas, jer veruje da je bolje biti neprijatan i raščistiti stvari, da bi odnosi ostali neporemećeni. Ovan nije u stanju da laže da bi sačuvao mir, a vrlo mu je teško da ćuti i čeka pravi trenutak – ali to mu ponekad polazi za rukom. Tako da, kad se obruši na vas, nakon što je dao sve od sebe da se strpi i pruži vam šansu, vreme i prostor, budite manji od makovog zrna i dobro slušajte šta vam govori.

Јarac

Jarcu je iskrenost prioritet i pristupa joj sistematski, organizovano i delotvorno, kao i svemu što radi. Ne zanima ga što povređuje vaša osećanja, ako ste vi povredili njegov smisao za odgovornost, fer-plej, lojalnost i organizaciju. Jarac nema vremena za taktiziranje i veruje da su činjenice najdragocenije i svakome dovoljne, pa kad počne da vam iznosi "činjenično stanje" hvatajte beleške, jer nećete moći da ispratite tok njegovih preciznih misli i zaključaka, koji jedni iz drugih proističu. Ni slučajno ne pokušavajte da se branite, jer će vas samo "zakopati" još dublje, nego saslušajte sve što ima da kaže. A tada iznesite svoje činjenice, svoju logiku, stanje i okolnosti, ne da biste se opravdali, već da bi Jarac razumeo kako je došlo do toga da pogrešite. Zatim budite spremni da opet hvatate beleške, o tome kako da efikasnije organizujete svoj mentalni prostor i uklonite iz njega "slepe uglove" koji vam ometaju perspektivu.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs