Mobilni aparat

Zaboravite mobilni telefon kod kuće: Ponovo pogledajte svet oko sebe! (VIDEO)

Postoji nekoliko razloga zašto biste trebali da ostavite mobilni aparat kod kuće, jeda
Zanimljivosti
08:36h Autor:
Zaboravite mobilni telefon kod kuće: Ponovo pogledajte svet oko sebe! (VIDEO)
Foto: Shutterstock

Mobilni telefon je postao opsesija mnogih ljudi. Nekim često jedini prijatelj. Gde se god okrenete videćete društva kako sede u potpunoj tišini u kafiću ili restoranu, dok svi pomno nešto "čačkaju" na svom mobilnom telefonu.

Prvo pitanje koje postave kada uđu u kafić je "Koja je šifra za WiFi?"

http://www.youtube.com/watch?v=OINa46HeWg8

Društvene mreže su prepune fotografija napravljenih mobilnim uređajima, podeljenih na licu mesta, informacija o mestima gde se trenutno nalazimo, dok privatnost više nije na ceni.

Sada imate "mogućnost" da i među prvim vidite tek rođeno dete vašeg prijatelja, čak i sat vremena nakon rođenja. Sada se više ne "dele" samo slike, video klipovi su takođe u modi. Snimak prvih koraka deteta, njego prvi rođendan, prvi plač...Možete da imate uvid u njegovo detinjstvo čak i ako niste baš najbolji prijatelj sa njegovim roditeljima.

Teretana je takođe veoma popularna kada je fotografisanje u pitanju. Našminkane, sa sređenim, manikiranim noktima, sa savršenim frizurama devojke se hvale sa tim kako vredno treniraju.

Na svakom koraku možete da vidite turiste koji idu po gradu fotografišući svaku znamenitost, a retko koga ćete videti da ih samo gleda.

Mobilni uređaji su učinili da prestanemo da slušamo, stvarno posmatramo, razgovaramo...

Predlažemo vam kada sledeći put krenete na kafu sa društvom, mobilni ostavite u torbi.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs