Studija

Vaša omiljena kafa otkriva koji ste tip ličnosti!

Klinički psiholog dr Ramani Durvasula sprovela je istraživanje koje je obuhvatilo 1.000 ispitanika, ljubitelja kafe i upoređivao njihove lične osobine i psihološke karakterestike
Zanimljivosti
16:20h Autor:
Vaša omiljena kafa otkriva koji ste tip ličnosti!
Foto: Shutterstock

Dok uživate u šoljici kafe, zabavite se i saznajte kako vaš omiljeni kofeinski napitak može da otkirje koji ste tip ličnosti. Studija je pokazala da ljudi koji vole da piju istu vrstu kafe imaju slične osobine, piše Stvarukusa.rs.

Klinički psiholog dr Ramani Durvasula je sprovela istraživanje koje je obuhvatilo 1.000 ispitanika, ljubitelja kafe i upoređivao njihove lične osobine i psihološke karakterestike. Parametri koji su uzimani u obzir u toku istraživanja, između ostalih su introvertnost i ekstrovertnost, strpljenje, perfekcionizam, toplina, senzitivnost, opreznost i socijalne veštine.

Prema rezultatima istraživanja, ljubitelji crne kafe su „čistunci“ i vole pojednostavljene stvari. Otkriveno je da su veoma strpljivi, ali i da teško prihvataju promene. Takođe, njih karakteriše i to da su tihi i povremeno neraspoloženi.

Osobe koje vole da piju „latte“ vole sigurno, udobno okruženje i velikodšni su, ali su i skloni da previše pruže drugima i teško kažu ne.

OVDE saznajte koji ste tip ličnosti u seksu!

Oni koji često naručuju hladne, slatke napitke, kao što je frapućino, vole da budu u trendu i probaju nove stvari. Smatra se da su skloni eksperimentisanju, ali su ponekad i nesmotreni.

Ljubitelji napitaka sa dosta pene, kao što je kapućino ili vole kafu bez kofeina, vole da drže stvari pod kontrolom i skloni su perfekcionizmu. Veoma su osetljivi i previše brinu, naročito o svom zdravlju.

Oni koji vole instant kafe su previše ležerni, imaju problem sa organizacijom i često kasne u izvršavanju obaveza.

U istraživanju, koje je objavljeno u knjizi doktorke Durvasula „Vi ste ono što jedete: Promenite svoj stav, promenite svoj život“, ispitanicima su predstavljeni slični scenariji i upitani su da izaberu svoju verziju razvoja događaja

.Ispitivanje je takođe sadržalo i koju kafu anketirani najčešće naručuju, pa je na osnovu toga ustanovljena sličnost osobina ljubitelja iste vrste kafe.

OVDE otkrijte šta vaša kosa govori o vama!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs