žENA zDRAVKA kRIVOKAPIĆA

Ko je Marijana Krivokapić, buduća prva dama Crne Gore? (FOTO)

Malo toga je poznato o detaljima privatnog života lidera crnogorske opozicije, a samim tim i njegove porodice.

 

Zanimljivosti 02.09.2020. - 11:21h Autor: magazin.novosti.rs
Foto: Profimedia

Zdravko Krivokapić, lider opozicije i koalicije "Za budućnost Crne Gore", ovih dana je tema broj jedan u svim crnogorskim, ali i regionalnim medijima. 

 

O njegovom privatnom životu malo se zna, jer je političku karijeru započeo samo pre par meseci.

 

Krivokapić je jedan od osnivača NVO "Ne damo Crnu Goru", koju su osnovali crnogorski profesori i intelektualci u znak podrške Mitropoliji crnogorsko-primorskoj posle donošenja spornog Zakona o slobodi veroispovesti.

 

On je inače profesor Mašinskog fakulteta Univerziteta u Podgorici, a kao predavač informatike radi i na Bogosloviji Sv. Petra Cetinjskog. U politiku ga je uvuklo pitanje crkve, a činjenica da je čovek koji je nov u političkim vodama nije mu bila prepreka da osvoji simpatije crnogorskog naroda.

 

Na jednom od izbornih plakata Krivokapić je pozirao sa svojom porodicom na okupu - suprugom, petoro dece i dvoje unučadi. No, malo je toga poznato o detaljima privatnog života lidera crnogorske opozicije, a samim tim i njegove porodice.

 

Ipak poznato je da je njegova supruga Marijana Krivokapić doktor bioloških nauka, te da takođe radi kao profesor na Univerzitetu Crne Gore na Prirodno-matematičkom fakultetu.

 

Zna se i da je troje dece bračnog para magistriralo, a najstarija ćerka je i doktorirala. Od dva najmlađa sina, jedan je student, a drugi srednjoškolac.

foto: Printscreen/ Facebook/ Zdravko Krivokapić

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...