Zanimljivo

Prva godina braka iz pakla: Ovo vam niko neće reći!

Ne traje medeni mesec cele godine, uglavnom se sve svodi na prilagođavanje i manje seksa
Zanimljivosti 22.03.2014. - 21:40h Autor: magazin.hr
Foto: Thinstock

Nakon što spakujete ili vratite venčanicu u salon, nižu se pitanja prijatelja i poznanika o tome kako je u braku. Nije sjajno? Ne brinite, prva godina ima svoje mane o kojima vam niko nikada nije govorio.

 

Papirologija

 

Promenili ste prezime ili svome dodali suprugovo. Bilo kako bilo, morate promeniti lična dokumenta što uključuje mnoštvo administracije i papirologije.

 

Prepirke

 

Samo zato što ste potpisali "U dobru i zlu do kraja života" ne znači da će razmirice čarolijom nestati. Razlika je jedino u tome što dok ste bili u vezi, mogli ste da napusti bojno polje kada god ste to hteli i zatvoriti vrata za sobom. Sada morate potražiti kompromise i drugačija rešenja.

 

Osećate manju krivicu jer trošite njegov novac

 

Možda vam je poverio svoju karticu ili dao punomoć još dok ste bili u vezi ili vereni. No, tada ipak niste bili toliko opušteni i moguće je da ste njome kupovali samo ono što vam je nužno i koristilo je oboma. Međutim, po ulasku u brak i deljenju zajedničkog života, njegovu karticu lakše ćete provući kod frizera ili pedikira. To je naprosto zato što znate da sada sve delove. Osim toga, da bi brak uspeo morate deliti i novac te otvoreno razgovarati o finansijama.

 

Prilagođavanje

 

Nećete se još neko vreme naviknuti na činjenicu da više nemate dečka ili verenika već muža. Svaki put kada kažete "moj muž" sami sebi ćete zvučati čudno. No, ne brinite, to je normalna pojava i s vremenom ćete se oboje naviknuti da ste muž i žena.

 

Nećete koristiti sve stvari koje ste dobili na svadbi

 

Uglavnom će skupljati prašinu. Zašto? Zato što vam, na primer, kuhinjsko pomagalo koje ste dobili zauzima pola kuhinje.

 

Moguće da se ugojite

 

Pripremajući venčanje iz snova izgubili ste nekoliko kilograma. Nešto kilograma je otišlo zbog stresa oko organizacije, a nešto vašom samodisciplinom jer ste želeli savršeno izgledati u svojoj venčanici iz snova. Kada cela ta napetost popusti i vi ćete se opustiti, pa je moguće da nabacite nekoliko kilograma i to već u prva tri meseca.

 

Manje seksa

 

Stručnjaci kažu kako se zbog toga ne morate zabrinjavati. Potpuno je uobičajeno da novopečenim supružnicima padne libido s obzirom da su se našli usred stresa uzrokovanog mnogobrojnim novonastalim situacijama. Premda ste pre mislili kako se strast gasi samo nakon dugog niza godina provedenih u braku, to je u stvari samo kliše. Manje je strasti i na početku, samo što stvari u tom slučaju ipak dođu na svoje mesto i žar se vrati.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...