od toga zavisi sreća

Svaka žena treba sebi da postavi ovo pitanje: Možete da odlučite da zanemarite ili možete da odgovorite na njega!

Elizabet Gilbert promenila je živote mnogih, a njeno iskustvo i mudrost pokazuju da naš put ima mnogo raskrsnica i da nikada nije završena priča.

Zanimljivosti
Autor:
Svaka žena treba sebi da postavi ovo pitanje: Možete da odlučite da zanemarite ili možete da odgovorite na njega!
Foto: Shutterstock

Evo šta je govorila svojoj prijateljici Opri Vinfri o preuzimanju odgovornosti za sopstveni život... "Još postoji veliki procenat žena koje još nisu čule da njihovi životi pripadaju njima samima. Imaju instinkt da za sve treba da dobiju dopuštenje nekog nadređenog.

Smete sebi postavljati neka važna pitanja o svom životu. Smete da preuzmete odgovornosti i vlasništvo nad svojim putovanjem. Smete da pitate šta vam odgovara. Znam da ste naučene da ugađate drugima. Ali smete to da primenite na sebe i odate počast životu koji vam je darovan. Evo pitanja: Šta sam odlučila da uradim ili napravim sa svojim životom? To je pitanje na početku svake potrage. Šta sam odlučila da napravim sa svojim životom? Nema osobe kojoj to pitanje nije palo na pamet. To je taj poziv. E sad, možete da odlučite da zanemarite to pitanje ili možete da odgovorite na njega. A potraga je početak putovanja."

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs