saznajte kako

Tako da se jutro ne pretvori u noćnu moru: 8 saveta za uštedu vremena!

Da li počinjete jutro nervoznim i užurbanim pripremama? Pijete kafu i pokušavate da ponesete sve što vam treba, u žurbi napuštate kuću kako biste stigli na vreme i niste sigurni da li ste ugasili peglu?

Zanimljivosti
Autor:
Foto: Shutterstock

Da biste izbegli takve situacije i pretvorili svoju dnevnu jutarnju rutinu u ugodnu zabavu kojom započinjete sjajan dan, koristite ove savete.

 

Napravite plan za naredni dan

 

Možete da napišete sve beleške na papiru ili u telefonu. U svakom slučaju, ujutro ćete već tačno znati šta treba danas učiniti i moći ćete da odredite prioritete. Stvaranje navike planiranja, povećaće vašu produktivnost i pomoći vam da nikad ne zaboravite, a čekiranje završenih zadataka uveče pružiće vam prijatan osećaj da je dan dobro proveden.

 

Postavite telefon na teško dostupno mesto

 

Ovo će postati garant buđenja, jer da biste isključili alarm, nećete morati samo da pritisnete dugme, već ustanete i, na primer, otvorite ormar ili dođete do visoke police. Nakon toga, teško da ćete poželeti da se vratite u krevet.

Podesite alarm 10 minuta ranije

 

Na ovaj način, nećete morati da mahnito skačete iz kreveta i započinjete sa pakovanjem, a dodatni minuti pružiće vam prijatno, sporo i smireno buđenje.

 

Pripremite svoju odeću uveče

 

Pronaći pravu odeću ujutro je frustrirajuće, posebno ako nije uspešno. To može negativno uticati na ceo dan. Stoga je vredno razmisliti o stajlingu uveče, kada ne žurite, i odaberite nekoliko opcija za različite vremenske prilike.

 

Merite vreme pesmama

 

Kreirajte energičnu jutarnju listu pesama koja će vam pomoći da odredite vreme. Svaka numera treba da bude povezana sa novim jutarnjim zadatkom. Na primer, tokom druge pesme - tuširanje, tokom pete - šminkanje itd.

 

Pripremite sve potrebne stvari uveče

 

Stavite sve potrebne predmete (ključeve, kišobran, ruž za usne, itd.) na jedno mesto, tako da kada izlazite iz kuće ne zaboravite novčanik ili naočare na stolu. Ovo se takođe odnosi i na gedžete: napunite telefon uveče, kako ne biste brinuli ujutru.

 

Uštedite vreme na kosi

 

Ako nemate dovoljno vremena za pranje kose, koristite suvi šampon: on će dodati volumen i smanjiti masnoću.

 

Pripremite doručak unapred

 

Da biste što bolje iskoristili svoje jutarnje sate, pripremite sve potrebne sastojke uveče. Na primer, ovsenu kašu pripremite, a ujutru dok se tuširate možete staviti na laganu temperaturu i podesiti režim tajmera i brzo ćete imati spreman i zdrav doručak.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...