Pritisak modernog doba

I oni su opterećeni izgledom: Muškarci sve više iniciraju seks sa ugašenim svetlima

Više od trećine muškaraca smatra da su njihove partnerke fizički atraktivnije od njih, a najveći uzrok manjka samopouzdanja kod 64 odsto njih je izgled stomaka, pokazalo je istraživanje
Zanimljivosti
09:38h Autor:
I oni su opterećeni izgledom: Muškarci sve više iniciraju seks sa ugašenim svetlima
Foto: Thinkstock

Ni muškarci nisu imuni na pritisak modernog društva za zategnutim i privlačnim izgledom, a kod velikog broja njih te nesigurnosti se odražavaju i na seksualni život. Tako 26 odsto njih danas radije ima seks sa ugašenim svetlima jer njihove nesavršenosti onda manje dolaze do izražaja, pokazala je studija britanske kompanije Diet Chef.

Više od trećine muškaraca

takođe smatra da su njihove partnerke fizički atraktivnije od njih, a najveći uzrok manjka samopouzdanja kod 64 odsto njih je izgled stomaka.

Šta muškarci žele da im radite u krevetu, pročitajte OVDE.

Prijatelji su zgodniji od njih

Muškarci sve češće svoj izgled, baš poput žena, upoređuju sa izgledom prijatelja, a 53 odsto njih smatra da su njihovi prijatelji zgodniji od njih. Razgovor o dijetama, mršavljenju i treningu je sve češća tema muškaraca uzrasta od 20. do 30. godine, a 61 odsto njih je otkrilo da o tome redovno diskutuju.

Koje fraze muškarci vole da čuju saznajte OVDE.

"Naše istraživanje otkriva da su i muškarci sve više opterećeni fizičkim izgledom, a to utiče na njihovo samopouzdanje. Mnogi od njih brinu oko svoje visine, oblika tela i fizičke forme, ali bilo bi bolje da se više koncentrišu na zdravlje, raznovrsnu ishranu i redovnu fizičku aktivnost", zaključili su istraživači.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs