BEZ STRESA I NERVOZE

Praktični trikovi za pakovanje koji će vam olakšati život: Iskoristite pametno svaki centimetar kofera!

Uz nekoliko pravih saveta, pakovanje za odmor ćete završiti vrlo brzo

Zanimljivosti
Autor:
Praktični trikovi za pakovanje koji će vam olakšati život: Iskoristite pametno svaki centimetar kofera!
Foto: Shuterstock

Konačno je došlo vreme za godišnji odmor. Iako ove godine nećemo ići na more, putovanje po Srbiji je jednako dobra opcija.

Putovanja svi volimo, ali onaj deo kada je potrebno spakovato sve stvari nam i nije baš omiljen. Kofer nam se, ma koliko bio nekako, uvek čine premali da u njega stane sve što nam je potrebno za zasluženi odmor. Postoje, ipak, neka nepisana pravila koja će vam pomoći da što više stvari stane u kofer ili putnu torbu, a da se one pritom ne izgužvaju, iskrive i oštete.

Uvek je dobro da pantalone i majice urolate. Stavite nogavicu na nogavicu, a rolanje započnite od poruba, dakle odozdo ka pojasu. Slično se postupa i sa majicama.

foto: Shuterstock

Kada se pakujete, teže predmete poređajte na dno kofera, a lakše (suknje, košulje, haljine) preko njih. Na dno ide kozmetika. Neseser stavite tako da, kada uspravite kofer, on bude na dnu. Ne samo da tako neće nagnječiti ostale predmete u koferu nego, i ukoliko se desi nekakva nezgoda (prospe se šampon i slično), odeća neće biti uflekana.

Kada je reč o obući, odličan trik je da u nju ubacite npr. čarape umotane jednu u drugu, pa se tako ona neće deformisati tokom puta, a tako ćete i iskoristiti svaki centimetar prostora u torbi.

Cipele se ređaju na dno kofera ili sa strane. Tu je i još jedno pravilo, a ono važi samo za žene - potpetice bi, u koferu, uvek trebalo da budu okrenute nadole.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs