horoskop

Kako će retrogradna Venera uticati na naš život: Šta nas čeka do 25. juna!

Otkrivamo vam šta sve treba znati o periodu, koji će trajati od 13. maja do 25. juna.

Zanimljivosti
12:45h Autor:
Kako će retrogradna Venera uticati na naš život: Šta nas čeka do 25. juna!
Foto: Shutterstock

Život u izolaciji je za većinu nas novina, ali jedna stvar ostaje nepromenjena: dok je ovozemaljski život obavijen neizvesnošću, morate se obratiti zvezdama radi saveta i udobnosti. Pa, od 13. maja do 25. juna, Venera će biti retrogradna, ovaj period, kao što se obično veruje, uvek utiče na sferu ličnog života i pao je na sam vrh globalne epidemiološke gužve i socijalne distance. Ovo možete smatrati ironijom sudbine. Svako ima svoje brige. Nekome je dosadilo komunicirati sa svojom drugom polovinom 24/7, neko pokušava da pronađe ljubav putem Zooma - pa šta nam znači ovaj astrološki pomak?

Za istinu, obratili smo se stručnjacima.

Iako retrogradni Merkur (koji se događa tri puta godišnje zbog kraćeg orbitalnog perioda) privlači ogromnu pažnju, nisu svi čuli za retrogradnost Venere (događa se jednom u šest meseci).

Prema astrologu Alis Bel, retrogradna Venera može da radikalno promeni naš odnos. "Kada se, kako nam se čini, Venera rotira u orbiti u suprotnom smeru, svi procesi koje ova planeta predstavlja usporavaju se i utonu u refleksiju", objašnjava ona. „Venera je odgovorna za lični život i socijalizaciju, što znači da su u retrogradnom periodu ta područja u zbrci.“

Predstojeća „r

etrogradnost“ u Blizancima koju kontroliše Merkur može da stvori poteškoće u komunikaciji sa vašom drugom polovinom. „Moramo da budno pratimo svoja osećanja“, kaže Bell. „Postoji velika šansa da će doći do neke napetosti u odnosu na kojem morate raditi.“ Astrolozi upozoravaju da bi u ovom periodu trebalo biti oprezan i u obnovljanju vezama sa bivšim. „Uzmite vremena da se vratite na svoju prethodnu vezu“, savetuje Alis. „Bolje je da iskoristite ovo vreme da konačno iscrtate tačkice i krenete dalje.“

Tokom retrogradnog kretanja, Venera će stupiti u kontakt sa Neptunom, a to donosi fantazije o velikoj svetloj budućnosti sa nekim koga jedva poznajete", upozorava Bell. "Pokušajte sagledati nove veze realno - da ih vidite onakvima kakvi zaista jesu, a ne u snovima."

Retrogradna Venera može uticati ne samo na ljubavne odnose, već i na prijateljstva. Verovatno ćete biti manje voljni za četovanje preko FaceTime-a, uprkos izolaciji. "Možda će postati teško razgovarati o svakodnevnim temama sa prijateljima ili će možda početi da vas nerviraju razne sitnice u njihovom ponašanju", nastavlja Alis. Moguća je i obrnuta situacija - kao i kod bivših, prijatelji iz prošlosti će iznenada pokušati da stupe u kontakt sa vama."

U stvari, retrogradna Venera je trenutak pogodan za rad na sebi, čak i idealan, s obzirom da većina nas sada ima puno vremena. „Zamislite retrogradnu Veneru kao priliku za promenu na bolje. Univerzum vam je dao šansu da savladate komplekse, ispravite neke navike koje su vas ranije sprečavale da se otvorite “, kaže Bel.

"Ako niste zadovoljni svojim ličnim životom, možda vam je potrebno samo da izgradite malo samopouzdanja da biste i dalje privlačili najbolje partnere." Iskoristite ovo vreme da dobro razmislite koje lične ciljeve želite da postignete, ovo se takođe odnosi i na kreativne aspiracije. „Skrenite pažnju na sebe i na to šta zaista možete da kontrolišete.“

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs