Rusi savetuju

Dan žena: Kako da ne upropastite 8. mart lošim poklonom!

Muškarci su često u dilemi koje cveće kojoj dami pokloniti. Reč je uvek o detaljima i prirodi odnosa, ali su taj problem rešili Ruski cvećari koji su dali odlične savete
Zanimljivosti
13:14h Autor:
Dan žena: Kako da ne upropastite 8. mart lošim poklonom!
Foto: Shutterstock

Cvećari su Rusima savetovali da se drže pravila po kojem se devojkama poklanja cveće jarkih boja, a damama bogati buketi, naprimer tamne kale, prenose Ria novosti.

Da li znate zašto proslavljamo Dan žena? Tekst o tome pročitajte OVDE.

Potrebno je biti posebno pažljiv u izboru cveća za šeficu, upozoravaju stručnjaci, navodeći da za strogu direktorku nisu obavezne tamne ruže, već možda nešto nežno, vazdušasto i prozračno.

Najveća greška koju muškarci mogu da naprave u izboru, jeste da ženskoj osobi sa kojom su se videli jednom ili dvaput, poklone ogroman buket, jer je takav poklon obavezujući i može da dovede ženu u neprijatnu situaciju.

Sve o moći cveća po feng šuiu pročitajte OVDE.

Ako muškarac zaista želi da impresionira ženu poklonom, onda se preporučuje buket sezonskog cveća. Petrogradska televizijska stanica “Piter TV” preporučila je gledaocima da je u trendu proletno poljsko cveće koje treba ubrati svojeručno ili lale, božure i mimoze.

"Mimoza je simbol proleća i obnove sveta, a lale simbolzuju ljubav i harmoniju, dok je božur simbol sreće i prosperiteta”, tvrde cvećari.

Ruže u svim nijansama crvene boje prigodan su poklon za supruge i koleginice, a hrizanteme za majke i bake.

Šta da poklonite baki za 8. mart pročitajte OVDE.

Uoči 8. marta sprovedena su različita istraživanja javnog mnenja o ulozi žena u ruskom društvu, a prema rezultatima čak 44 odsto ispitanih volelo bi da u narednih 10 do 15 godina vidi ženu na mestu predsednika Rusije. Gotovo identičan procenat ispitanih (43 odsto) kazalo bi da ne žele ženu na toj funkciji, a 25 odsto od njih je kategorično protiv žena u politici.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs