Saznajte

Profesija koja rastura brak: Političari i direktori teško opstaju u zajednici!

Kada birate profesiju, razmislite i o braku i zajdenici jer pojedine profesije negativno utiču na istu
Zanimljivosti
22:34h
Profesija koja rastura brak: Političari i direktori teško opstaju u zajednici!
Foto: Thinkstock

Jedna britanska agencija je objavila istraživanje u kome otkrivaju da su neki poslovi lošiji od drugih za veze i brak. Tako se recimo doktori mnogo češće razvode nego inženjeri.

Ipak, na vrhu najgorih zanimanja su političari i direktori. U najrizičnijoj kategoriji poslova nalaze se i poslovi igrača, koreografa, barmena i terapeuta, sa čak 40 posto šansi da se razvedu.

Posle njih su bolničari i medicinski tehničari, umetnici i sportisti sa 30 odsto.

Najmanje su ugrožene profesije inženjera sa tek dva posto rizika za razvod braka. Ključne stvari koje povećavaju rizike su sastanci i upoznavanje novih osoba, kao i česta putovanja.

Evo i ostalih "najgorih" zanimanja za bračnu zajednicu:

Finansijski savetnik

Ovo je jedan od najboljih poslova u kojima dominiraju muškarci. Dugo radno vreme znači da ćete imati vremena da se vežete za kolege, a među njima pronađete i novu ljubav. Smatra se jednim od 25 najboljih društvenih poslova, jer pruža mogućnost interakcije s novim ljudima. Međutim, ubrzan tempo može biti veoma loš za vaše zdravlje i negativno uticati na vezu.

Organi reda i mira

Jedan od najopasnijih poslova. Visok rizik s kojim se suočavaju zaposleni može izazvati nešto veću potrebu za vezivanjem. Takođe, uniformisana lica su veoma popularna među ženama, ali stres je stalno prisutan i može loše uticaniti na vezu na duge staze.

IT sektor

Atmosfera je neformalna, pa su zaposleni na ovakvim radnim mestima veoma poželjni za veze, jer su neposredni i opušteni. Problem je što radno vreme obično nije fiksno, pa kada uđete u vezu s osobom zaposlenom u IT sektoru, računajte da ćete morati često da budete sami. Neki misle i da su introvertni, ali to nije slučaj sa svim IT magovima.

Mediji i izdavaštvo

Zahvaljujući opuštenoj atmosferi i dugom radnom vremenu, romanse nisu retke u medijima i izdavačkoj industriji. Muškarci zaposleni u ovom sektoru, nemaju mnogo konkurencije, jer tu dominiraju žene. Ne očajavajte ako nemate dovoljno slobodnog vremena, jer vas ljubav obično čeka na radnom mestu, poslovnim putovanjima i proslavama u firmi.

A, koje ženske profesije muškarci smatraju seksi, i obratno, pogledajte OVDE.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs