običaji i pravila

Noćas devojke drže ogledalo pod jastukom, a feng šui daje rešenje gde ga treba držati tokom godine!

Nikako u spavaćoj sobi!

Zanimljivosti
Autor:
Noćas devojke drže ogledalo pod jastukom, a feng šui daje rešenje gde ga treba držati tokom godine!
Foto: Shutterstock

Ako neudate devojke žele da se udaju, tokom noći mogu da saznaju ko će im biti mladoženja. Naime, u noći uoči Bogojavljenja, što je večeras, treba da stave ogledalo pod jastuk i sanjaće muškarca koji im je suđen.

Kada je u pitanju uređenje doma pravilima drevne kineske veštine stare više od 6.000 godina postoji jedan predmet čija upotreba zadaje glavobolje čak i feng šui majstorima – radi se o ogledalu.

Ogledala su predmeti koji reflektuju i multiplikuju stvari u domu pa tako mogu da prošire prostor, ali i da udvostruče hrpu računa na vašem stolu. Osim toga, mogu da ubrzaju ili uspore protok energije u vašem domu.

A kako ih pravilno postaviti? Predstavljamo vam feng šui smernice za postavljanje ogledala i ukoliko ih budete pratili, možda ćete osetiti kako loše vibracije napuštaju vaš dom.

ULAZNA VRATA

Za početak – postoji jedno mesto koje stručnjaci nikako ne preporučuju postavljanje ogledala, a to je ono nasuprot ulaznih vrata, ali i vrata uopšte. Naime, ulazna vrata su primarno mesto ulaska energije u naš dom, a ogledalo koje se nalazi tačno nasuprot njih toj energiji pokazuje izlaznu tačku.

TRPEZARIJA

Kada je u pitanju najbolja prostorija za postavljanje ogledala – stručnjaci veruju da je to trpezarija. Ona naime predstavlja našu sposobnost da zadržimo bogatstvo, a svi želimo da je to nešto što se reflektuje malo više u našem životu.

KUHINJA

Što se tiče kuhinja, feng šui stručnjaci tamo izbegavaju da stavljaju ogledala, pogotovo ako su okrenuta prema šporetu, jer se veruje da taj položaj sa sobom donosi negativnu energiju.

Većina stručnjaka će vas, kada su u pitanju ogledala, upozoriti da dobro pazite šta se u njima odražava. Ogledala su odličan izbor kada želite da napravite brzu promenu i unesete više svetla, međutim morate da se pobrinete da se u njima odražavaju prekrasni prizori, a ne hrpe računa.

HODNIK

Ogledala u hodniku su generalno pozitivna stvar, osim kada su smeštena na njegovom dnu gde mogu da uspore protok energije.

DNEVNA SOBA

Ogledala u dnevnoj sobi po pravilu okupljanja čine veselijim jer udvostručuju broj prisutnih ljudi. Međutim, mogu da udvostruče i negativnu energiju ako su gosti negativni stoga dobro pazite koga pozivate u goste.

KREVET I KAUČ

Još jedno mesto za koje stručnjaci upozoravaju da nije dobro za ogledalo jeste iza, odnosno iznad kauča ili kreveta. Kako objašnjava feng šuifeng šui stručnjak Marijana Gordon, teški, glomazni predmeti iznad kreveta, kauča ili fotelja ne dolaze u obzir jer feng šui se veže uz osećaj sigurnosti, a teško je osećati se sigurnim kada vam nešto teško visi iznad glave.

SPAVAĆA SOBA

Sa ogledalima treba biti oprezan i u spavaćoj sobi. Ova prostorija generalno nije loše mesto za ogledalo, ali ono na šta bi trebalo da pazite jeste da ono nije okrenuto prema krevetu jer na taj način uzrokuje loš san i nemirne noći. Prema tvrdnjama nekih stručnjaka, može čak da privuče i treću osobu u vašu vezu.

Neki ljudi kao lokaciju za ogledalo u spavaćoj sobi biraju unutrašnjost ormara – u tom slučaju morate da pazite da je njegova unutrašnjost uredna jer ogledala udvostručuju prizor. Ako imate ogledalo u sobi i loše spavate, načn da proverite da li ono utiče na vaš san jeste da ga nekoliko noći zaredom pokrijete. Ako tih nekoliko noći vaš san bude bolji, razmislite o uklanjanju ogledala iz sobe.

KUPATILO

I na kraju što se tiče kupatila – stručnjaci za feng šui preporučuju da izbegavate postavljanje ogledalo tačno preko puta vrata ili wc šolje. Osim činjenice da se ogledala postavljena nasuprot vrata smatraju lošom idejom u bilo kojoj prostoriji, takođe nije prijatno gledati se dok sedite na wc šolji.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs