nečuveno!

Trka sa vozom umalo se završila kobno: Otkrivena tajna sa snimanja kultnog filma!

"Lajanje na zvezde" i dalje važi za jednu od najboljih domaćih komedija

Zanimljivosti
Autor:
Foto: Printscreen You tube Nemanja Milovanović

Film "Lajanje na zvezde" televizijske gledaoce i dalje zasmejava i budi im lepa sećanja, a ono što malo ko zna jeste da je glumac Nikola Đuričko umalo poginuo na snimanju filma, budući da je želeo što vernije da odglumi scenu kada se trka sa vozom! U tom momentu ignorisao je znak ekipe kada je trebalo da se skloni sa šina i sačekao da se voz dodatno približi. Tada je počeo da trči, ali se sapleo...

 

- Okliznuo se i pao. U trenutku sam se uplašio da će ga stvarno voz pregaziti. Bacio sam kameru, krenuo ka njemu, ali srećom, neko u blizini ga je već podigao. Kad je voz prošao, Nikola se pojavio sav krvav. Naravno, prekinuli smo snimanje, tresao sam se od straha - ispričao je jednom prilikom direktor fotografije Veselko Krčmar.

 

Inače, reditelj Zdravko Šotra tokom stvaranja filma vodio je računa da humor predstavi bez psovanja, te tako ni u jednom kadru ne možete da čujete psovku. Iako je istoimeni roman Milovan Vitezović napisao šezdesetih godina prošlog veka, kad su opisani životi gimnazijalaca iz provincije, režiser je skoro četrdeset godina kasnije upravo taj roman koristio kao inspiraciju da okupi najbolje srpske glumce i snimi remek-delo. 

 

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...