Pronađite se

Skriven, sveopšti ili u gomilama: Šta vaš nered govori o vama?

Da li ste neodlučni, ležerni ili osoba koja voli da sve drži pod kontrolom otkriće vaš tip nereda
Zanimljivosti 11.02.2014. - 22:41h
Foto: Shutterstock

Možda ne izgleda tako, ali nered može dosta toga da otkrije o vama. Pronađite svoj tip nereda i proverite šta on govori o vama.

 

Nered u gomilama
Vaš stan je prepun malih gomila nabacanih stvari - na jednoj strani neotvorena pošta, na drugoj suva odeća pokupljena sa žice...

 

Šta to govori o vama: Neodlučni ste. Svaka gomila predstavlja poricanje da ne bi trebalo da se uhvatite u koštac sa zadatkom ili neobavljenim poslom, ali vi to jednostavno ne možete. Ne možete samo da sakrijete nered u fioku ili ormar, jer ga tada nikada nećete rešiti, pa ga zato skupljate u gomile i tako ga držite podnošljivijim.

 

Skriveni nered


Na prvi pogled vaš stan ili soba izgledaju uredno, a površine su uglavnom čiste. Daljinski upravljači su uredno složeni na svom mestu, ali... Ako otvorite bilo koju fioku, kredenac ili ormar istina o vašoj neurednosti izlazi na videlo. Svuda su stvari za koje mislite da će vam trebati, ali ne znate šta bi ste sa njima.

 

Šta to govori o vama: Vi ste osoba u kojoj drugi vide vođu, jer se stvarno čini da sve držite pod kontrolom - dobro ste obučeni, staloženi, imate samopouzdanja - ali pritisak da uvek budete savršeni može vam prevladati i ponekad se osećate kao prevarant, jer niste onakvi kakvim vas drugi smatraju. Osim toga, imate i divlju stranu - po neka čašica i eto vas u petak usred noći, plešete sa totalnim strancima.

 

Nered na vratima
Čim uđete u kuću, sve skidate sa sebe i ostavljate na podu. Ostatak stana je čist i uredan, ali ulazni deo je područje katastrofe i neretko kopate po hrpi stvari tražeći ključ.

 

Šta to govori o vama: Svaki dan radite punom parom, ubijate se od posla u kancelariji i kada dođete kući, jednostavno ste umorni, ne možete više. Treba vam predah i odmor. Nemate vremena da sve odložite na svoje mesto.

 

Sveopšti nered
Svaka površina u vašem domu je prepuna stvari. Samo stvari, stvari i svuda stvari. Neistreniranom oku moglo bi da se učini da živite u kompletnom haosu, ali vi se kunete da tačno znate gde je šta.

 

Šta to govori o vama: Činjenica da imate gotovo enciklopedijsko znanje o svom neredu verojatno znači da živite sami. Da vam neko pomera stvari dovelo bi vas do ludila. Niste nužno samotnjak, ali definitivno uživate u vremenu koje provodite sami i ne dolazi vam često društvo. Verovatno ste i kreativna osoba s puno ideja. Pomalo "letite" na sto strana, ali pronašli ste način kako da funkcionišete.

 

Bez nereda
Vaša kuća je savršena, sve je na svom mestu.

 

Šta to govori o vama: Vi ste vođa, nemate vremena za gluposti i očekujete od svih drugih da ispunjavaju standarde koje ste postavili. Nered je za vas znak lenjosti, a vi ste sve samo ne lenji. Vi ne možete da budete lenji, neuredni ili umorni. Vi ste morski pas - plivate ili umirete. Nema između.

 

Iz krajnosti u krajnost
Pre nego što ste se uhvatili čišćenja, vaš stan je bio teško mesto za život. Ali, kada se napokon uhvatite posla - izribate podove, prebrišete sve površine, provetrite posteljinu, sve stavite na svoje mesto. Svoje postignuće gledate s ponosom. A, zatim ciklus počinje ispočetka.

 

Šta to govori o vama: Strastveni ste. Idete na sve ili ništa - samo tako se uopće isplati nešto započinjati. Kada se uhvatite nečega, onda to i napravite. Dobri ste u stvaranju, ali ne i toliko dobri u održavanju.

 

Prljavi nered
S neredom ili bez njega, sve u vašem domu na sebi ima sloj prljavštine i prašine. Jako puno prašine.

 

Šta to govori o vama: Vi ste najležernija osoba koju poznajete. Neki bi pomislili da ste lenji, ali to nije nužno u pitanju. Samo ne vidite smisao da trošite vreme na nešto za šta vas nije briga. Ako ništa drugo, jednostavno ste ravnodušni. Osim toga, kada hoćete, možete da očistite jako dobro. Vi to jednostavno ne želite.

 

Magacinski nered


Selite nered s jednog mesta na drugo. Skupite stvari s poda kako biste usisali i stavite ih na krevet, a onda ih vratite na pod kako biste mogli da sredite krevet i tako povremeno nered pomerate s jednog mesta na drugo, kako biste mogli da imate barem jedno mesto bez nereda.

 

Šta to govori o vama: Jedna po jedna stvar, to je vaš način. Rado biste bili dobri u multi-taskingu, ali jednostavno niste. Do svega ćete jednom doći. Samo treba malo vremena.

 

"Ne mogu ništa da bacim" nered
Pored kreveta vam vise stare kese. Vaše fioke su natrpane stvarima kojih ne želite da se rešite jer ste ih nabavili s razlogom. Čak iako ih niste koristili godinama, jednom će vam trebati.

 

Šta to govori o vama: Vi niste "čovek hrčak". Ako ništa drugo, malo ste zabrinuti. Osećate određenu bliskost sa ljudima koji skupljaju stvari. Gledate oko sebe u strahu i mislite: "O, Bože, ako ne budem dovoljno oprezan to bi mi se moglo dogoditi jedan dan".

 

Granični nered
Vaš stan na prvu loptu izgleda uredno, ali to je samo zato što ste nered pogurali sa strane. Vaši podovi i police imaju graničnu liniju urednog i neurednog. To ne mora nužno biti smeće. To su samo stvari koje koristite.

 

Šta to govori o vama: Vi ste praktična osoba, sklona donošenju brzih rešenja. Sve želite da imate na dohvat ruke, ne želite da gubite vreme. Volite čist prostor, ali otvaranje ormara i fioka oduzima previše vremena.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

TAGOVI:

NeredVeš

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...