Nećete verovati

SULUDI RITUALI: Stiv Džobs i Džeki Kenedi su čitav život živeli sa ovim bizarnim navikama!

Najčudnije navike velikih zvezda

Zanimljivosti
20:48h Autor:
SULUDI RITUALI: Stiv Džobs i Džeki Kenedi su čitav život živeli sa ovim bizarnim navikama!
Foto: Profimedia

Oni su bili veoma uspešni u svom poslu, ali se nekih bizarnih navika nikada nisu oslobodili. Posebni rituali, ali i pomalo čudni, ishrane se vezuju za njih.

Spisateljica Patriša Hejsmit jela je jedno te isto u gotovo svakom obroku, slaninu i jaja. Svaku seansu pisanja započinjala je čašicom žestokog pića, ali ne zbog cirkulacije ili energije, tvrdi njen biograf Endrju Vilson. Ona je tako zapravo umirivala povremene "eksplozije" energije, koje su naginjale epizodama manije.

Slavni pisac Onore de Balzak je gajio veliku ljubav prema kafi. "Kafa mom životu daje snagu. Pratio sam njene efekte u velikim razmerama", napisao je on 1830.

I zaista, francuski romanopisac je u jednoj od svojih "radnih orgija", pisao bez prestanka od jedan ujutru do četiri popodne, uz samo jednu 90-minutnu pauzu za dremku.

Kako bi imao energije za takve poduhvate, ispijao je 50 šolja kafe na dan. Takođe, pribegavao je užasnom metodu razbuđivanja, koji je uključivao jedenje samlevene kafe na prazan želudac. Tvrdi da su mu se u takvim trenucima "ideje pokretale kao bataljoni velikih armija na svoja legendarna bojišta". Za Balzaka, "ratovi" su besneli do njegove smrti u 51. godini. Za to vreme napisao je 91 delo u periodu od samo 16 godina.

Najjednostavniji način za jačanje mentalne snage i memorije: Da li znate šta je neurobik?

Marlon Brando je imao poteškoće tokom cele karijere, budući da nije mogao da nađe balans između iscrpljujućih dijeta i velikog prejedanja.

Na početku karijere jeo je kikiriki puter u ogromnim količinama, čitave kutije peciva sa cimetom i ogromne doručke sačinjene od kornfleksa, kobasica, jaja, banana i pavlake, kao i palačinki u javorovom sirupu.

Proždirao je i do šest hotdogova odjednom na noćnim zabavama u Holivudu. Prkosio je pokušajima voljenih ljudi i kolega da ga zaustave u bezumnom prežderavanju i lomio katance koje su stavljali na frižidere, bežao sa snimanja noseći velike kutije sladoleda i molio prijatelje da uklanjaju dokaze da je jeo velike količine hamburgera.

"Bio sam na jednoj od svojih frutarijanskih dijeta i upravo sam se vratio sa plantaže jabuka", objašnjavao je Stiv Džobs poreklo naziva kompanije Apple biografu Volteru Ajzaksonu.

Džobs je bio vegan dobar deo života i povremeno se ograničavao isključivo na voće i povrće i po više nedelja jedući samo jednu ili dve namirnice, poput jabuka ili šargarepa. On je verovao da takva ishrana neutrališe telesne mirise i da ne mora svakodnevno da se kupa niti koristi dezodorans, mada se njegove kolege nisu slagale s tim.

Ponekad je jednostavno gladovao i uživao, kako kaže, u "euforiji i ekstazi" gladovanja, iako je takođe voleo da uživa u dobrom avokadu. Verovao je da se najbolja žetva ostvaruje na najškrtijem tlu i da se zadovoljstvo može pronaći samo u uzdržavanju, primetila je njegova ćerka Lisa.

I pas i mačka se slažu bolje od njih: Ovo je vaš najgori neprijatelj u horoskopu, bežite glavom bez obzira!

Legenda kaže da je Džeki Kenedi jela jedan pečeni krompir dnevno punjen beluga kavijarom i kiselom pavlakom.

Pazila je na vagu s "preciznošću kojom trgovac dijamanata broji svoje karate", tvrdila je njena sekretarica Tiš Boldridž. Čim bi na kilaži dobila nekoliko kilograma, gladovala bi jedan dan, a onda bila na strogoj voćnoj dijeti sve do povratka na uobičajenu kilažu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs