Praktično

Kulinarski trik: Napravite jaje u obliku srca! (VIDEO)

Dan zaljubljenih se približava, a ukoliko želite da iznenadite svoju dragu ili dragog, romantičnu večeru začinite jajima u obliku srca
Zanimljivosti
16:24h
Kulinarski trik: Napravite jaje u obliku srca! (VIDEO)

Ovo je zadatak koji će moći da napravi i najnetalentovaniji muškarac ili žena u kuhinji. Vrlo je jednostavno, a pomoći će vam da prijatno iznenadite svoju dragu ili dragog za Dan zaljubljenih. Pazite da pospremite za sobom, jer bi nered mogao da poništi pozitivan efekat vašeg truda.

Korak prviJaja stavite u kipuću vodu da se kuvaju 5 -10 deset minuta. Nakon toga, ohladite ih u vodi.

http://www.youtube.com/watch?v=LWX4Hk4_O7A
Korak drugiUzmite praznu kartonsku ambalažu od soka ili mleka koju ste prethodno oprali u vodi. Isecite komad kartona širine nekoliko centimetara tako da rub kutije bude u sredini. Ostatak kutije bacite u kantu za smeće.

Korak trećiOčistite jaja i stavite ih u sredinu izrezanog kartona. Uzmite olovku ili kineske štapiće za jedenje. Pritisnite vrhove jaja i učvrstite štapić gumicom.

Korak četvrtiPričekajte desetak minuta da štapić oblikuje jaja.

Korak petiIzvadite jaja iz kartona i presecite ih na pola. Ako ste sve dobro uradili, i belance i žumance bi trebalo da budu u obliku srca. Servirajte jaja uz salatu po izboru. Uživajte u zdravom i romantičnom doručku ili ručku, a recept za neku od laganih i jednostavnih salata pročitajte OVDE.

Korak šestiOperite i pospremite suđe. I to je to.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs